Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Για το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής, για τις προσλήψεις αναπληρωτών Δ.Ε. ειδικής αγωγής (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ενημέρωση από την σελίδα του Δημήτρη Μπράτη στο Facebook
Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν αν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που συντάσσονται οι πίνακες αναπληρωτών Γενικής Αγωγής (αν θα μοριοδοτούνται δηλαδή τα μεταπτυχιακά κλπ) ,σας ενημερώνω πως καμιά αλλαγή δεν υπάρχει ,προς το παρόν,γι αυτούς τους πίνακες.Η μοριοδότηση θα αφορά αποκλειστικά τους πίνακες Ειδικής Αγωγής .Ούτε για το “ξεκλείδωμα”των πινάκων υπάρχει κάτι νεότερο. Με αφορμή ερωτήματά σας για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών συναδέλφων της Βθμιας που δεν έχουν βασικό πτυχίο στην Ειδική Αγωγή ,το αρμόδιο τμήμα με ενημέρωσε πως θα γίνει πίνακας -για κάθε ειδικότητα-με μοριοδότηση όλων των προσόντων στην ειδική αγωγή και της προϋπηρεσίας.

ΣΕ ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ
Στο αμέσως προσεχές διάστημα, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας που διανύουμε, θα αναρτηθεί για Διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή  μετά από επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
  Η διάρκεια της Διαβούλευσης θα είναι δεκαήμερη και όπως έχει δεσμευθεί η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, οι προτάσεις, οι παρατηρήσεις και τα σχόλια που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου νόμου.
Αμέσως μετά, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για περαιτέρω επεξεργασία  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσει να ψηφισθεί από την Ολομέλεια και να γίνει νόμος του κράτους.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά πως η υποχρέωση κατάθεσης, από το Υ.ΠΑΙ.Θ, νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή περιλαμβάνεται και στην Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014(σελίδα 54)!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου