Τρίτη 15 Απριλίου 2014

10 μήνες φυλακή στον πρώην Διευθυντή ΠΕ Χανίων για παράβαση καθήκοντος

ΟΙΕΛΕ
10 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΗ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ - Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ
Εδώ και πολλά χρόνια η πολιτεία εσκεμμένα παραβλέπει τη γιγάντωση της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία. Παραβλέπει τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τους σχολάρχες και σιωπά, όταν τα όργανα της διοίκησης συμμετέχουν σε όργια διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Για να βουλώσουν, μάλιστα, κυβέρνηση και μεγαλοσχολάρχες το στόμα όσων δημόσιων λειτουργών ακόμη πολεμούν την παρανομία, ή όποιων ιδιωτικών εκπαιδευτικών είχαν το σθένος να καταγγείλουν τις ανομίες των σχολείων τους, ψήφισαν την πρόσφατη επαίσχυντη ρύθμιση με την οποία αποσύρεται η εποπτεία της πολιτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση και απολύονται ελεύθερα και μαζικά οι εκπαιδευτικοί. Μ’ αυτό τον τρόπο σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, όπως τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου στα Χανιά δίνονταν η δυνατότητα να λειτουργούν ως σούπερ μάρκετ, με αναλώσιμο προσωπικό αμφιβόλου νομιμότητας, επομένως και με παροχή αμφιβόλου ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν αδρά οι γονείς.
Εκεί όμως που η Πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια, ευτυχώς παρεμβαίνει η δικαιοσύνη. Μια τέτοια περίπτωση «συνέργειας» εκπροσώπου της διοίκησης με ιδιωτικά σχολεία έφτασε σήμερα στην ακροαματική διαδικασία. Ο πρώην Δ/ντης ΠΕ Χανίων κ. Χιωτάκης μηνύθηκε από την ΟΙΕΛΕ, διότι:
  • Παρά την ύπαρξη πολλών άνεργων νέων δασκάλων, παρανόμως προσέλαβε δεύτερο συνταξιούχο εκπαιδευτικό στο σχολείο του Ναυστάθμου στα Χανιά, παραβιάζοντας το όριο του 10%.
  • Εξέδωσε σε νηπιαγωγό των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου διοριστήριο μόλις 10 ωρών (ενώ νηπιαγωγοί και δάσκαλοι είναι εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου), την οποία μάλιστα απέλυσε δύο (!) φορές χωρίς να ελεγχθεί η απόλυση από ΠΥΣΠΕ.
  • Επέτρεπε, παρά τις καταγγελίες, να διδάσκουν στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου, παρανόμως, δημόσιοι εκπαιδευτικοί.
  • Με την ανοχή του τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου λειτουργούσαν παρανόμως το απόγευμα (υπό την αιγίδα του …Υπουργείου Εμπορίου, όπως ισχυριζόταν ο σχολάρχης!) και με παράνομο προσωπικό.
Η μήνυση εκδικάστηκε την Παρασκευή, 11/4, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας κατέθεσαν ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου του Ναυστάθμου (ΔΔΜΝ) Αρ. Τομαζινάκης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Γ. Σβουράκης και η δημόσια εκπαιδευτικός Ευαγγελία Βλάχου. Ο παραβάτης πρώην Δ/ντης Εκπαίδευσης καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλακή για παράβαση καθήκοντος.
Να γνωρίζουν οι ιθύνοντες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και ορισμένοι διαπλεκόμενοι εκπρόσωποι της διοίκησης ότι η Ομοσπονδία θα εντείνει τον αγώνα της να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου και ότι πολλοί ακόμη θα βρεθούν στο εδώλιο. Κι όσοι σήμερα καλύπτονται από την ασυλία που τους παρέχει η προνομιακή τους σχέση με την εξουσία, ας μην κοιμούνται ήσυχοι. Έχουν καταγραφεί και αυτοί και οι παρανομίες τους και θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
ΠΗΓΗ: oiele.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου