Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ο κ. Σημίτης σε μεγεθυντικό φακό για τις μίζες



simitis1234 mizes
Τα όσα αποκαλύπτονται για τις μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά ραγίζουν το απυρόβλητο του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη. Τα πρόσωπα που ροκάνισαν τις μίζες είναι πολλά: υπουργοί, γενικοί γραμματείς, αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων, ανώτατοι αξιωματικοί και άλλοι.

Κάθε μέρα ο ανακριτής, κ. Γαβριήλ Μαλλής που με μεγάλη δυσκολία, είναι αλήθεια, ανακαλύπτει και νέα στοιχεία, σκάνε και καινούργιοι μιζαδόροι.
Σε όλο αυτό το "πάρτι" ποιος ήταν ο ρόλος του τότε Πρωθυπουργού και προέδρου του ΚΥΣΕΑ; Ο κ. Κ. Σημίτης δεν γνώριζε τίποτα; Κι αν όντως δεν γνώριζε, ήταν τόσο βλαξ;
Έλα όμως που αποδεικνύεται τώρα ότι είχε άμεση ανάμειξη. Ο Κάντας περιγράφει ότι όταν ήταν να προμυθευτούμε πολεμικά αεροσκάφη παρενέβη ο Κ. Σημίτης και αγοράστηκαν αεροσκάφη της δικής του επιλογής. Η απολογία Κάντα στο σημείο αυτό, υπήρξε αποκαλυπτική καθώς προέκυψε ότι η προμύθεια των μαχητικών F-16 επιβλήθηκε από τον Κ. Σημίτη μολονότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως αρμόδιος υπουργός και οι αρμόδιες στρατιωτικές επιτροπές ήθελαν το F-15. 
Η ανατροπή της απόφασης τότε έγινε κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και χωρίς να το γνωρίζει κανείς έως ότου ο Πρωθυπουργός είπε "θα πάρουμε τα F-16".
Ο ανακριτής διερευνά όχι μόνο το ρόλο του τότε Πρωθυπουργού και των μελών του ΚΥΣΕΑ αλλά και των διαδόχων του Άκη και του Γιάννου διότι διαπιστώνεται πως οι μίζες είχαν συνέχεια και μετά την υπουργική τους θητεία.
ΠΗΓΗ:SPIROSPERO.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου