Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ»

Υπουργείο Εργασίας: Δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι και τις 30/6

Υπουργείο Εργασίας: Δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι και τις 30/6

Τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30/6 δεν θίγονται και αυτό είναι κάτι που οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας μετά τη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τους εκπροσώπους των θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM).
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι θα υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό μέχρι τον Οκτώβριο, όπως συμφωνήθηκε στο Eurosummit και για τα εργασιακά μέχρι το τέλος του έτους. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν οι εκπρόσωποι των θεσμών αποδέχονται το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι το θέμα αυτό είναι ανοιχτό στη διαπραγμάτευση.
Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ακόμα ότι πρόθεση του υπουργείου είναι κάθε βήμα διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά να ανακοινώνεται δημόσια, ώστε να γίνονται κοινωνοί οι εταίροι αλλά και οι πολίτες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το υπουργείο έχει καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη, στον οποίο εμπλέκονται διεθνείς οργανώσεις, προκειμένου να καταδεικνύεται ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου