Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Πρωτοφανές: Απαγορεύουν με Υπουργική Απόφαση την αναμετάδοση πολιτικών μηνυμάτων από συνδικαλιστικούς φορείς

Η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα, σε μία πρωτοφανής πράξη φίμωσης του Δημοκρατικού λόγου, και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων κ.λ.π.
Απαγορεύει με Υπουργική Απόφαση την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό και που προφανώς «θα την βλάψει» ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση αναφέρει τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό».
Το γεγονός, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για λογοκρισία και για «φασισμό σε όλο του το μεγαλείο» καθώς με αυτή την απόφαση στοχοποιεί  την μεγάλη καμπάνια που έχει ξεκινήσει.
Την κίνηση  αυτή φαίνεται να προκάλεσε η απόφαση της γενικής Συνέλευση των φαρμακοποιών, η οποία αποφάσισε το εξής: «Το διάστημα μέχρι τις εκλογές, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και ο κλάδος θα καταβάλλει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση προς τους πολίτες, ενώ όλα τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν ως αντιεκλογικά κέντρα που θα μαυρίσουν στην κυριολεξία τους πολιτικούς».
Έντονη ήταν και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία εξέδωσε δελτίο τύπου καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη απόφαση.
 «Η πρωτοφανής Υπουργική Απόφαση, που απαγορεύει τη μετάδοση μηνυμάτων συνδικαλιστικών και άλλων φορέων -πλην των πολιτικών κομμάτων- κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης του δημοκρατικού διαλόγου και της ελευθερίας της έκφρασης».
«Είναι», σημειώνει η Κουμουνδούρου, «άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του πανικού που διακατέχει τον πρωθυπουργό μπροστά στην εκλογική του συντριβή».
«Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτήν την απόφαση λογοκρισίας και φίμωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου