Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επίσπευση των ελέγχων για τα πλαστά πτυχία ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης


sasasasa6t56
Επίσπευση των ελέγχων εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιρειών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους έως τώρα ελέγχους, η διοίκηση της ΟΣΥ εντόπισε και απομάκρυνε 124 υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων. Πρόσφατα, επίσης, ολοκληρώθηκε και ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στη δημοτική αστυνομία και απομακρύνθηκαν 76 δημοτικοί αστυνομικοί λόγω του σχετικού παραπτώματος.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ Μητσοτάκης ανέφερε ότι «αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να προβεί με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο στον έλεγχο της εγκυρότητας των δικαιολογητικών των εργαζομένων» και πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα φτάσει μέχρι τέλους. «Ήδη τα δείγματα γραφής τα οποία έχουμε καταδεικνύουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι υπαρκτό».
Ο έλεγχος εντοπισμού πλαστών δικαιολογητικών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Αφορά σε όλα τα δικαιολογητικά που χρησιμοποίησαν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους, όπως: απολυτήρια Λυκείου, πανεπιστημιακά πτυχία, πράξεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, βεβαίωση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, κ.λπ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Όλοι οι φορείς του Δημοσίου είναι πλέον υποχρεωμένοι να πιστοποιηθούν στο εν λόγω σύστημα και να καταχωρούν στη συνέχεια τις ενέργειες που έχουν κάνει για να ελέγξουν την εγκυρότητα των δικαιολογητικών, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών.
Τέλος, σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των: ΟΣΥ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΜΟΔ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΛΠΝΟ, Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΕΛΓΑ, ΟΔΙΕ και Αττικό Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου