Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μία απίστευτη ιστορία στο δημοτικό της Αγ.Παρασκευής για 2,20 ευρώ

Μια καταστροφική για το παιδαγωγικό κλίμα και τη σωστή λειτουργία του σχολείου αλυσίδα διώξεων, στηριγμένων σε ανυπόστατες και επικίνδυνης λογικής καταγγελίες, έχει μετατρέψει ένα Δημοτικό Σχολείο στην Αθήνα σε τοπίο άσκησης σκληρής ψυχολογικής βίας κατά των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
To ευτελές ποσό των 2,20 ευρώ, που χάθηκε μέσα σε μια τάξη, έγινε η αφορμή για την αναστάτωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Παρασκευής και εδώ και μήνες το σχολείο ζει ιστορίες καθημερινής τρέλας, επειδή οι δάσκαλοι δεν κρέμασαν στο «μεσιανό κατάρτι» έναν μαθητή που υποτίθεται πως έκλεψε 2,20€ (δύο ευρώ και είκοσι λεπτά) από κάποιον συμμαθητή του!
Το χρονικό
Η ιστορία ξεκίνησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ένα μικρό αγόρι κατηγορήθηκε από τον πατέρα συμμαθητή του ότι έκλεψε το παραπάνω ποσόν. Ο γονέας, δικαστής στο επάγγελμα, απαίτησε από τη δασκάλα να γίνει ανάκριση μέσα στη σχολική τάξη, να τιμωρήσει παραδειγματικά τον μαθητή της και παράλληλα να αποδώσει εύφημον… μνείαν στον γιο του, επειδή εντόπισε και αποκάλυψε τον κλέφτη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου