Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Αντισυνταγματικός ο νέος τρόπος διορισμού εκπαιδευτικών

Αντισυνταγματικός ο νέος τρόπος διορισμού εκπαιδευτικών
Το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την κατανομή των προσλήψεων των εκπαιδευτικών που έγινε με τον νόμο 3848 του 2010 και παρέπεμψε στην Ολομέλεια για την οριστική κρίση.   
Οπως αναφέρει η "εφημερίδα των συντακτών" αντισυνταγματικός κρίθηκε σε πρώτη φάση από το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νέος τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη κατανομή των προσλήψεων των εκπαιδευτικών που έγινε με τον νόμο 3848 του 2010 και παρέπεμψε το θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 85 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων που υποστήριζαν ότι έπρεπε να διοριστούν τη σχολική περίοδο 2010 – 2011, αλλά τελικά κατ΄ εφαρμογή των νόμων 3833/2010 και 3848/2010, δεν διορίστηκαν. Πιο συγκεκριμένα, οι 85 εκπαιδευτικοί είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, υποστηρίζοντας, επίσης, την αντισυνταγματικότητα του νέου τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών.
Το Διοικητικό Εφετείο με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης (Ν. 3900/2010) έστειλε στο ΣτΕ προδικαστικά ερωτήματα σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώθηκε το 2010. Παράλληλα, κατά την εκδίκαση στο ΣτΕ, άλλη ομάδα, 54 εκπαιδευτικών, έκανε παρέμβαση υπέρ των θέσεων και απόψεων των 85 συναδέλφων τους.
Μεταξύ άλλων, με τους δύο σχετικούς νόμους, καθορίστηκε ότι οι διορισμοί των μονίμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν κατά 60% από τους πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου