Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΔΟΕ: Ανακοίνωση - καταγγελία για ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών‏

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τη βία και την τρομοκρατία που άσκησαν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής κατά των συναδέλφων που διαδήλωναν ειρηνικά ενάντια στην «αξιολόγηση – χειραγώγηση» έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου. Επίσηςκαταγγέλλουμε τους σχολικούς συμβούλους που «πρόθυμα» συμμετείχαν στην φέστα του Υπουργείου Παιδείας αγνοώντας επιδεικτικά την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου περνώντας μπροστά από τους απεργούς εκπαιδευτικούς συνοδευόμενοι από τα ΜΑΤ.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, τους στοχοποιεί, τους κατηγοριοποιεί, περιορίζει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση, συμπεριφέρεται με αυταρχισμό και ασκεί βία σ’ αυτούς που αντιστέκονται στη διωκτική «αξιολόγηση- χειραγώγηση» και στη συρρίκνωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Καλούμε  τον  περήφανο κλάδο των  εκπαιδευτικών της Π.Ε. σε ενότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να σταματήσουμε τις πολιτικές που «κλέβουν» τη ζωή μας και διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
Για το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου