Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

"Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα".



Σε ένα χρόνο συμπληρώνεται μισός αιώνας από το θάνατο του Ουινστον Τσώρτσιλ. Κι όμως αυτός ο στρουμπουλός Βρεττανός με το μόνιμο κουβανέζικο πούρο στο στόμα του είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Θεωρώ μάλιστα ότι και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είναι λάτρης του Τσώρτσιλ.
"Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε", είχε πει ως Πρωθυπουργός. Άλλωστε και εμείς θα μάθουμε τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μετά τις Ευρωεκλογές!
Ο Λαός δεν έπρεπε να μένει με απορίες. Όφειλε να γνωρίζει τα πάντα και να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του. Αυτό ο Οuίνστον Τσώρτσιλ το πλήρωσε με ήττα στις εκλογές.

"Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου", είχε πει σε ένα από τα ταξίδια του στις ΗΠΑ.
" Όσο αδύναμος κι αν είσαι δεν πρέπει να το ξέρει ο εχθρός. Αν μυριστεί το φόβο σου, τότε είσαι από χέρι χαμένος¨. Αυτό άλλωστε κάνει και ο Σαμαράς.

Επί ένα χρόνο η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου παραπαίει. Έχει συμφωνήσει για τα πάντα και για το 3ο μνημόνιο μετά τις Ευρωεκλογές και απλά χειραγωγούν την κοινή γνώμη με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Για αυτό αντέχει. Και ασφαλώς έχει και μια Κ.Ο. που αποτελείται που άβουλους πολιτικούς που σκέφτονται πως θα κρατηθούν για λίγο ακόμη στη Βουλή και να γεμίζουν τους λογαριασμούς τους με την βουλευτική αποζημίωσή τους. Αυτή η Κ.Ο. στήριξε ακόμη και τα λάθη της κυβέρνησης των Σαμαρά - Βενιζέλου.
Οι δύο πολιτικοί άντρες, με το διαφορετικό ειδικό βάρος ο καθένας τους, πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές. Ότι το άθροισμα ΝΔ - ΕΛΙΑ θα είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θα τους βγει ή όχι, ουδείς το γνωρίζει. Προσωπικά, αμφιβάλω.

Αυτό που έχω να πω και να προτείνω ως συντοπίτης του Λεωνίδα, είναι ότι ίσως ήρθε ή ώρα να σκεφτούν σοβαρά τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος να που την πλήρη αλήθεια στον Ελληνικό Λαό.
Και εδώ ο Τσώρτσιλ έχει δείξει το δρόμο. Βγήκε στο μπαλκόνι και με θράσος είπε στον Βρεττανικό λαό:

"Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα".
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος
ΠΗΓΗ:SPIROSPERO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου