Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Απειλούν με κατασχέσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ

Τ' απλήρωτα χαράτσια πάνω στη λαϊκή στέγη που καταβάλλονταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για τα έτη 2011 και 2012 (ΕΕΤΗΔΕ) αναζητά η συγκυβέρνηση, δίνοντας σε οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά καταληκτική προθεσμία μέχρι τις 31 Γενάρη να τα ξοφλήσουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για1,6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, με συνολικές οφειλές ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Τα εν λόγω λαϊκά νοικοκυριά θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπουν κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, τραπεζικών λογαριασμών και τυχόν άλλων εισοδημάτων, που βρίσκονται «εις χείρας τρίτων». Για τον εντοπισμό τους, έγινε διασταύρωση των αριθμών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αναγράφονται σε καταλόγους πελατών της ΔΕΗ με τους αριθμούς παροχής ρεύματος που αναγράφονται στα έντυπα Ε1 και Ε2 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 και στις αιτήσεις είσπραξης «επιδομάτων θέρμανσης».
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκαν επίσης και «βεβαιώθηκαν» ανείσπρακτα τέλη κυκλοφορίας έτους 2013, που αφορούν σε περίπου 95.000 οχήματα. Στους ιδιοκτήτες τους δόθηκε προθεσμία επίσης μέχρι τις 31 Γενάρη να διευθετήσουν το χρέος τους.
Ριζοσπάστης, 9/1/2014




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου