Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η Κομισιόν δεν εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Ελλάδας

Μπροστά στο ενδεχόμενο να φέρει συμπληρωματικό προϋπολογισμό βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς παραμένει η διάσταση απόψεων με την τρόικα.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, ο προϋπολογισμός κατατίθεται χωρίς την έγκριση της τρόικας. Πρόσθεσε ότι παραμένουν πολλά ζητήματα ανοιχτά με τον προϋπολογισμό και τα μεγέθη του και κυρίως σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό.
Σύμφωνα με τον κ. Ό’ Κόνορ, οι ελληνικές αρχές θα χρειαστεί αν φέρουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα και διαπιστωθούν τα κενά.
Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της»
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρόεδρος του eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».
Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση των "Νέων" στο περιθώριο της ομιλίας του, για την στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στο Eurogroup της Παρασκευής σε σχέση με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».
 
Νωρίτερα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη τήρησης από την Ελλάδα των δεσμεύσεών της, επισημαίνοντας ότι τα συμφωνηθέντα στο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελούν «μέτρα λιτότητας».
 
Πληροφορίες από enikos.gr και eyro2day


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου