Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Λοβέρδος: Δεν θα αιφνιδιάσουμε γονείς και μαθητές

Σε εγκάρδιο και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τόσο ο απελθών υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος όσο και ο νέος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισαν ότι η διοίκηση πρέπει να είναι ενιαία και συνεχής, ενώ ο τελευταίος διαβεβαίωσε γονείς και μαθητές ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, αλλά διάλογος.

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας καλωσόρισε τη νέα ηγεσία του υπουργείου και ευχαρίστησε τους υφυπουργούς του, κ.κ. Γκιουλέκα και Κεδίκογλου, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους για τη συμβολή τους στο έργο που επιτέλεσε.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό της διετούς θητείας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή του «ανεφάρμοστου», όπως είπε, νόμου για τα ΑΕΙ, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη με το σχέδιο «Αθηνά», την εισαγωγή εξετάσεων στα πρότυπα σχολεία, την τράπεζα θεμάτων που, όπως σημείωσε, «είχε κακοποιηθεί από την αριστερή προπαγάνδα» και τον θεσμό της μαθητείας.
Αναφέρθηκε, επίσης, στα τρία νομοσχέδια του υπουργείου, η ψήφιση των οποίων εκκρεμεί στη Βουλή, μεταξύ των οποίων είναι και ο νέος νόμος για την ειδική αγωγή, επισημαίνοντας σε αυτό το σημείο ότι η νέα ηγεσία «πρέπει να συνεχίσει στα ίδια βήματα».
Η Παιδεία, πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, είναι ο πλέον ευαίσθητος τομέας ευθύνης. «Συγκρουστήκαμε εκεί που έπρεπε, όχι άσκοπα, και προχωρήσαμε πολλά πράγματα» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
Λαμβάνοντας τον λόγο και μιλώντας και εκ μέρους και των νέων υφυπουργών, κ.κ. Δερμεντζόπουλου και Κουκοδήμου, ο κ. Λοβέρδος τόνισε απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό: «Θέλω να μάθω με κάθε λεπτομέρεια αυτά που έχετε κάνει και πάνω απ' όλα τις εκκρεμότητες, γιατί όπως είπες η διοίκηση πρέπει να είναι συνεχής».
«Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί. «Θέλω να καθησυχάσω κάθε μαθητή, κάθε γονιό ότι δεν θα τους αναστατώσουμε σε κανένα θέμα. Ο,τι γίνει θα γίνει έπειτα από διάλογο» κατέληξε.
Νωρίτερα το μεσημέρι ο κ. Αρβανιτόπουλος, με τους δυο υφυπουργούς του, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου για την «αγαστή» συνεργασία του στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.
Την ίδια ώρα το πολιτικό γραφείο του κ. Λοβέρδου γινόταν στόχος συμβολικής κατάληψης διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστήμιων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων απεργούν από αύριο έως την Παρασκευή. Επίσης, αύριο στη μία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου