Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Έρχονται οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για όσους χρωστούν

Στην υιοθέτηση πρακτικών μεγάλου αδελφού για τους τραπεζικούς λογαριασμούς προχωρά το υπουργείο οικονομικών, καθώς ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την online παρέμβαση στους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με το πρώτο Επιχειρησιακό Σχέδιο που κατάρτισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα έτη 2014-2017 ενεργοποιούνται από φέτος νέες τεχνικές ελέγχου με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς, διεύρυνση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων σε όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000 ευρώ και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π. Μάλιστα, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις επεκτείνονται και σε αλλά χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος, προθεσμιακές καταθέσεις.
Όπως αναφέρει και η «Ημερησία» τα νέα ελεγκτικά εργαλεία για το φοροκυνήγι θα είναι τα εξής:
Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο βάσει του οποίου θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν  έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία.
On line πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ηλεκτρονικές κατασχέσεις έως 10.000 ευρώ προς το δημόσιο, με δυνατότητα παρέμβασης στους λογαριασμούς που αντιστοιχούν σε μισθούς και συντάξεις.
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Διασύνδεση Τaxis με υπηρεσίες του δημοσίου.
Ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου