Πέμπτη 8 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Καταγγελία για τις διώξεις των εκπαιδευτικών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε παρακολουθήσει με έκπληξη, αγανάκτηση και οργή, ένα σήριαλ άδικων διοικητικών διώξεων εναντίον των εκπαιδευτικών  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής το οποίο ξεκίνησε με αβάσιμες και φαιδρές καταγγελίες δύο συγκεκριμένων γονέων και πήρε πρωτοφανείς και εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις. Τίθεται πλέον σε κίνδυνο η σωματική, ηθική και επαγγελματική υπόσταση των εκπαιδευτικών και τραυματίζεται σοβαρά  το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και η ηρεμία του σχολείου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΔΟΕ και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής» αφορμή αποτέλεσε ένα απλό δυσάρεστο περιστατικό από αυτά που μπορούν να συμβούν στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας και ανέκαθεν επιλύονταν από τα μέλη της στο πλαίσιο της παιδαγωγικής αντιμετώπισης προβλημάτων. Η υπόθεση που αφορά την «κλοπή» 2,20€ από μαθητή, για την οποία υπήρξε απαλλακτικό πόρισμα της διενεργηθείσας ΕΔΕ εναντίον εκπαιδευτικού του σχολείου. Η υπόθεση αυτή, σήμερα, αποκτά νέες διαστάσεις, με τη διενέργεια συμπληρωματικής ΕΔΕ από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής για πέντε συνολικά  εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου  Αγίας Παρασκευής.
Η τελική(;) πράξη μέγιστης αναλγησίας και αυθαιρεσίας, είναι το γεγονός ότι ενεργοποιώντας το Νέο Πειθαρχικό «Δίκαιο» (ν. 4093/2012) που ουσιαστικά έχει καταργήσει και το τεκμήριο της αθωότητας,  με απόφαση του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) κ. Λέανδρος Ρακιντζής παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θέτει  σε αυτοδίκαιη αργία(!) αναδρομικά από 8-4-14 την εκπαιδευτικό του Σχολείου, Νατάσα Ορφανοπούλου για το παράπτωμα της άσκησης κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής   το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά»! Η διωκόμενη εκπαιδευτικός   «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί προς τη Διοίκηση και το ΓΕΔΔ προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν απέναντι σε κάθε άδικη καταγγελία η οποία στρέφεται εναντίον της, η οποία ήδη είχε κριθεί  αβάσιμη με την έκδοση απαλλακτικού  πορίσματος κατά τη διενεργηθείσα προανακριτική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής με καθημερινές παρεμβάσεις, καταγγελίες και νομικές ενέργειες έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και την ανησυχία τους για τη σοβαρή διατάραξη του παιδαγωγικού κλίματος και της ομαλής λειτουργίας  του Σχολείου με θύματα τα παιδιά.
Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και αγγίζουν ανοιχτά  πλέον, τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Στηρίζουμε τους διωκόμενους  συναδέλφους. Καταδικάζουμε τον αυταρχικό μηχανισμό των ΕΔΕ και των πειθαρχικών διώξεων που έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού σχολείου της Αγ. Παρασκευής.
Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων.  
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου