Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πρόσκληση
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014
"Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν"
Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την έκθεση ειδών λαογραφίας στα πλαίσια υλοποίησης της Δράσης με τίτλο: « Μουσείο και Λαογραφία». Η εν λόγω δράση  θα λάβει χώρα την 14η και 15η του μηνός Μαΐου 2014 και ώρες 09:00 πμ έως και 13μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.
Η Δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων , όπως καθιερώθηκε από το 1977 η 18η Μαΐου εκάστου έτους από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».
Παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ' όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και τον πολιτισμό. Το προτεινόμενο θέμα για το 2014 είναι: Museum collections make connections ("Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν")  και μας θυμίζει ότι τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που βοηθούν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των επισκεπτών, των γενεών και των πολιτισμών παντού στον κόσμο.
Το μουσείο είναι ένας οργανισμός που διατηρεί και κοινωνεί το παρελθόν, ενώ βρίσκεται σταθερά στο παρόν. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των γενεών, αφού επιτρέπει στις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές να κατανοήσουν καλύτερα τις ρίζες και την ιστορία τους.


Οι διδάσκοντες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης και υπεύθυνοι της Δράσης  

Καλλιόπη Κοκκινοπλίτη
Μαρίνα Κοτσίδου

Ο Σύλλογος Γονέων των Μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου