Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο (κατά Κεδίκογλου) πιο καλός μαθητής

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο υφυπουργός Παιδείας απειλώντας με πειθαρχικούς ελέγχους τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας, οι οποίες έχουν κηρυχθεί από την ΟΛΜΕ ως απάντηση στην πασχαλινή «τιμωρία» της αναπλήρωσης χαμένων ωρών, εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων του Σεπτεμβρίου. Ατοπη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζουν την απειλή οι εκπαιδευτικοί, παραπέμποντας στις εγκαίρως αποφασισμένες και γνωστοποιημένες κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκινούν σήμερα σε όσα σχολεία έχει αποφασιστεί η αναπλήρωση της ύλης.
«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις», δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star o Συμεών Κεδίκογλου, δίνοντας μια εικόνα όπου οι εκπαιδευτικοί και οι (σίγουρα…) κακοί μαθητές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και (μόνον) οι καλοί μαθητές χάνουν μαθήματα.
Ούτε λόγος, φυσικά, για τον κανόνα της αναπλήρωσης κάθε χαμένου λεπτού που χρόνια τώρα τηρείται από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ολοι οι σύλλογοι των διδασκόντων, ύστερα από κάθε μορφής κινητοποίηση, επιλαμβάνονται και αναλαμβάνουν την ευθύνη. Καλή ώρα, όπως και τώρα. Ηδη στα περισσότερα σχολεία η προσπάθεια αναπλήρωσης έχει ξεκινήσει πολύ πριν το υπουργείο ανακαλύψει ότι πρέπει να αναλάβει τη σχετική ευθύνη. Εξ ου και οι διαφορές ακόμα και στην τήρηση της στάσης εργασίας, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, όπως μας δήλωσε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης: «Εξαρτάται από την πίεση των μαθημάτων ή αντιστοίχως τον βαθμό αναπλήρωσης που ήδη έχει σημειωθεί» δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι ποτέ οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εναντίον της αναπλήρωσης.
Ο υφυπουργός, πάντως, υποστηρίζει ότι «ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση». Παράλληλα, δε, επιτίθεται και στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ: «Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβάται ο νοικοκύρης», απάντησε ο κ. Κοτσιφάκης: «Η ΟΛΜΕ δεν είναι κτήμα και υποχείριο του εκάστοτε προέδρου της, ώστε να προσωποποιούνται σ’ αυτόν όποιες αποφάσεις δεν αρέσουν στον κύριο Κεδίκογλου. Στο Δ.Σ. της εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές τάσεις, και οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά, όχι “κατ’ εντολήν” του προέδρου».
Πηγή: efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου