Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δ.Μπράτης: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση οι ΠΕ60 και ΠΕ70 ειδικής αγωγής

Αντίθετα με τον δάσκαλο Αναστασιάδη Χρήστο, ο οποίος επιχειρηματολογεί για χιλιάδες νέες αυτόματες απολύσεις δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο άρθο του που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, ο Δημήτρης Μπράτης ενημερώνει στην σελίδα του στο Facebook, πως ο Δντης Ειδικής Αγωγής, όταν ερωτήθη από τον ίδιο, για το αν κινδυνεύουν να απολυθούν ή να χάσουν την θέση τους οι ΠΕ60 και 70 που υπηρετούν στην ειδική Αγωγή, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά όχι!
Διαβάστε τι αναφέρει ο Δ.Μ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook
Επικοινώνησα σήμερα με το Δντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου και ζήτησα απαντήσεις σε ερωτήματά σας, σχετικά με το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής που είναι σε διαβούλευση:
1) Κινδυνεύουν με απόλυση ή να χάσουν τη θέση τους οι ΠΕ 60 και 70 που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή?
Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά ΟΧΙ.Το αντίθετο.Κατοχυρώνονται πλήρως.Κι αυτό γιατί δημιουργούνται οι κλάδοι πε70.50 και 60.50 στους οποίους εντάσσονται και παραμένουν στη θέση τους μέχρι την αποχώρησή τους από την υπηρεσία( άρθρο21 παρ.8 εδαφιο 3).
2) Νηπιαγωγοί στα δημοτικά για τις τάξεις Α κ Β.
Δεν είναι κάτι καινούριο.
Είναι κάτι που προβλέπεται και εφαρμόζεται ανελλιπώς από το 1982 με βάση το άρθρο 4 του ΠΔ603/82 ΦΕΚ 117 τευχος Α ,στην περίπτωση εξάντλησης των πινάκων των δασκάλων,κάτι που συμβαίνει συχνά και φέτος έχουν προσληφθεί 15 νηπιαγωγοί μ αυτή τη διάταξη(επειδή εξαντλήθηκε ο πίνακας των δασκάλων).
3) Πίνακας Α για τα άτομα με αναπηρία.
Καταργείται και πλέον μοριοδοτούνται με 3 μόρια.Εκτίμησή του είναι πως πλέον θα προσλαμβάνονται περισσότερα άτομα με αναπηρία,από το20%που προέβλεπε ως τώρα ο νόμος,επειδή όλοι έχουν προυπηρεσία.
4) Μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών για τους ΠΕ71 κ61.
Δεν μοριοδοτούνται ύστερα από αίτημα του συλλόγου τους(ΣΑΤΕΑ) ,ο οποίος ζήτησε να γίνονται οι προσλήψεις όπως ακριβώς και στη γενική αγωγή(ημερομηνία λήψης πτυχίου-βαθμός).
Συνάδελφοι, επειδή πολλά γράφονται αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο, που δημιουργούν σύγχυση, καλό είναι να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας και να ενημερώνεστε υπεύθυνα από τα θεσμικά όργανα (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-Αιρετούς).
Δημήτρης Μπράτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου