Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Φόρος 1.200 ευρώ και στους ανέργους

Τσουχτερό φόρο πάνω από 1.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα, μόνο και μόνο επειδή παρακολούθησαν επιδοτούμενα σεμινάρια και εισέπραξαν μικροποσά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος των Λογιστών της Αχαΐας, η εφορία επιβάλλει στους συγκεκριμένους ανέργους τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ (για εισόδημα 385 ευρώ που έλαβαν από τα σεμινάρια) και το φορολογεί ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.
Δείτε όλη την ανακοίνωσή τους:
Σχετικά με την φορολόγηση των εισοδημάτων από σεμινάρια που παρακολούθησαν οι άνεργοι την χρήση 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην εκκαθάριση του οικονομικού έτους 2014 το Υπουργείο Οικονομικών στην ουσία, ζητά την επιστροφή τους στο τριπλάσιο και παραπάνω.
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι είναι εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα όταν ο φορολογούμενος δεν έχει άλλο εισόδημα η φορολογία επιβάλλεται στα τεκμήρια διαβίωσης (ακίνητα, αυτοκίνητα κ.λ.π) και όταν αυτά δεν υπάρχουν στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 €).      
Αποτέλεσμα αυτού είναι για άνεργο ο οποίος δεν έχει τεκμήρια από περιουσιακά στοιχεία να φορολογείται στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης 3.000 € και με συντελεστή 26% που σημαίνει ότι θα πληρώσει  780 € φόρο και επιπλέον προκαταβολή 55% δηλαδή συνολικά 1.209 €. Δηλαδή για επιδότηση του ανέργου 385 € (μικτά)  ο φόρος που θα πληρωθεί θα είναι 1.209 €.
Χωρίς καμία άλλη αναβολή θα πρέπει να τροποποιήσετε άμεσα τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ούτως ώστε το εισόδημα από τα σεμινάρια Οικονομικού έτους 2014  να φορολογείται σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες με την κλίμακα των μισθωτών και να  έχει την μείωση των 2.100 €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου