Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Άνεργος ανασφάλιστος καρδιοπαθής πέθανε περιμένοντας την αναγνώριση της αναπηρικής του σύνταξης

Όπως αποκαλύπτει το Κόκκινο 105,5,  η αρμόδια επιτροπή στα ΚΕΠΑ απέρριψε το αίτημα του ανθρώπου παρά το γεγονός οτι παρουσίαζε πολλά προβλήματα υγείας.    Κρούσμα - επιτομή της κρατικής αναλγησίας στην μνημονιακή Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε το Κόκκινο,  56χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρδιοπαθής με ανήλικο παιδί, πέθανε περιμένοντας στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας την αναγνώριση αναπηρικής σύνταξης.
"Ήταν ένας άνθρωπος με πολλά προβλήματα, πολυνευρίτιδα, ζαχαρώδη διαβήτη, εμφράγματα και μπαλονάκια. Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε την έγκριση της σύνταξης του καθώς έκρινε πως οι εξετάσεις του ήταν παραφουσκωμένες αμφισβητώντας τις εξετάσεις ενός κρατικού νοσοκομείου του ΓΝΑ" δήλωσε στο Κόκκινο ο Δημήτρης Λεωνίδας, φίλος του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του.  
"Μετά την απόρριψη της σύνταξης έπαθε ανακοπή μεταφέρθηκε στο Γ. Γεννηματάς και πέθανε" δήλωσε ο κ. Λεωνίδας.
Άτομα με βαριά αναπηρία και βαριές ασθένειες βρίσκονται στην αναμονή από 10 μήνες έως και 3 χρονιά στα ΚΕΠΑ προκειμένου να τους αναγνωριστεί η σύνταξή τους λόγω της υποστελέχωσης των δομών και της αυστηροποίησης του πλαισίου πιστοποίησης αναπηρίας.
Πηγή: stokokkino.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου