Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΗΜ.ΣΧ.ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ

6 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας,  να ανταλλάξουν σκέψεις , πληροφορίες, ιδέες και να ενεργοποιηθούν με δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Σε οποιαδήποτε μορφή της βίας πρέπει τα παιδιά μας να τα μάθουμε να αντιδρούν ,να την αναγνωρίζουν και να μην σιωπούν - ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ! 
Μια καλή ευκαιρία είναι η σημερινή η οποία όμως δεν θα πρέπει να έχει επετειακό χαρακτήρα μιας και ο μικρόκοσμος του σχολείου είναι η μικρογραφία της κοινωνίας μας …
Στα πλαίσια των ενεργειών και των δράσεων για την ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας στο Δημοτικό Σχολείο Τσοτυλίου με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό κ. Ροβυθάκη  Αναστάσιο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε κάθε τάξη  για το φαινόμενο αυτό.
Παρουσιάστηκαν videos ως[T1]  αφόρμηση για τη συζήτηση με τους μαθητές.Aκολούθησε σχολιασμός και γόνιμος διάλογος πάνω στο επίκαιρο θέμα, αναλύθηκαν τυχόν βιώματα και συναισθήματα των μαθητών.
Διαβάστηκαν σχετικά παραμύθια, σχεδιάστηκε comic ,αποτυπώθηκαν οι εμπειρίες των παιδιών σε ζωγραφιές και κατασκευάστηκε το ΄΄Δέντρο της φιλίας’’.
Ευχαριστούμε την Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης κ.Κωστελίδου Αναστασία, Συντονίστρια Δράσεων  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιηθεί η δράση μας.
Ευχαριστούμε το Διευθυντή του σχολείου κ. Περπέρογλου Απόστολο και όλο το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά  μας .
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε κυρίως τους μαθητές μας που με τα πρωτότυπα σχόλια και την ιδιαίτερη προσοχή τους στα όσα ειπώθηκαν και διαδραματίστηκαν, έκαναν την σημερινή μας ημέρα στο σχολείο ξεχωριστή.
Επειδή το θέμα της ενδοσχολικής βίας δεν εξαντλείται στα πλαίσια μιας μέρα, δεσμευτήκαμε  όλοι να πραγματοποιηθούν  στο άμεσο μέλλον και άλλες τέτοιες δράσεις.
                                Ροβυθάκης Αναστάσιος
                           Δάσκαλος –Υπεύθυνος για τα θέματα της            ενδοσχολικής βίας στο Δημ.Σχολ.Τσοτυλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου