Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Καταγγελία για τη Σχολική  Σύμβουλο της 53ης Περιφέρειας Δημοτικής  Εκπαίδευσης Αττικής.
          Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταγγέλλει τη Σχολική Σύμβουλο της 53ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής γιατί σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, διοργάνωσε συναντήσεις έχοντας σαν θέμα την αυτοαξιολόγηση, με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων  Σπάτων και  Αρτέμιδας (στη δεύτερη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου παραβρέθηκε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου ο οποίος μετέφερε τις θέσεις του Δ.Σ.).
          Θεωρούμε την ενέργεια της σχολικής  συμβούλου απαράδεκτη όπως και όλων των σχολικών συμβούλων που επιχειρούν να εφαρμόσουν με διάφορους τρόπους την αυτοαξιολόγηση, αφού έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του κλάδου και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών όπως αυτή καταγράφηκε με τη συλλογή υπογραφών, τη στιγμή μάλιστα που οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολικών μονάδων της περιοχής μας  με αποφάσεις τους αρνούνται, ο ένας μετά τον άλλο,  τη συγκρότηση "ομάδων εργασίας".
          Η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας με την κατάργηση των διορισμών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, την επιβάρυνση του έργου των εκπαιδευτικών με επιπλέον υποχρεώσεις γραφειοκρατικού τύπου, την αγνόηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, την εξαθλίωση των μισθών μας και τόσα άλλα είναι υπεύθυνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Αυτό που επιχειρείται τώρα είναι η μεταφορά της ευθύνης για όλες τις δυσκολίες και τις ανεπάρκειες που έχουν συσσωρευτεί στην πλάτη του εκπαιδευτικού.
·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν στο Υπουργείο και στους σχολικούς σύμβουλους την απάντηση που πρέπει.
·         Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να ενημερώνουν έγκαιρα και άμεσα το ΔΣ του συλλόγου μας μόλις τους γίνονται γνωστές τέτοιου είδους απόπειρες.
Κανένα σχολείο να μην δεχτεί ενδοσχολική επιμόρφωση για την αυτοαξιολόγηση.
Κανένας εθελοντής σε ομάδα εργασίας.
Μαζικά με συνεδριάσεις, πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων το επόμενο χρονικό διάστημα να μη συγκροτήσουμε ομάδες εργασίας.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε, η αξιολόγηση –απόλυση δε θα περάσει.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                             ΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου