Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πρωτοφανείς "πειραματισμοί" με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, σε πρωτοφανείς "πειραματισμούς" ετοιμάζεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών του 2014.
Συγκεκριμένα θα εφαρμόσει μεν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις μεταθέσεις (μοριοδότηση κλπ), αλλά με βάση τα κενά που θα προκύψουν μέσα από το myschool, παρά την πρόβλεψη του άρθρου 4 του ΠΔ50/96 που αναφέρει ότι τα κενά καθορίζονται από την Κ.Υ. του Υπουργείου, με βάση τις εισηγήσεις των ΠΥΣΠΕ*. Οι εκπαιδευτικοί δηλαδή δεν θα δηλώνουν περιοχές μετάθεσης, αλλά απευθείας σχολικές μονάδες.
Κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα παράνομο ,αφού το ΠΔ 50/96 είναι σαφές και στο άρθρο 12 παρ.3** αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν μέχρι 15 περιοχές μετάθεσης. Πέρα όμως από την παρανομία υπάρχει και η ουσία. Γιατί πώς π.χ θα εμφανισθεί στο σύστημα το κενό εκπαιδευτικού που μετατίθεται, προκειμένου να δηλωθεί από άλλους ενδιαφερόμενους; Οι μεταθέσεις γίνονται σε δυο φάσεις, πρώτα από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και μετά μέσα στο ίδιο ΠΥΣΠΕ, ακριβώς γι΄ αυτόν το λόγο.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια, που στην ουσία καταργούν το αντικειμενικό σύστημα των μεταθέσεων.


Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου