Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Εντάλματα σύλληψης εναντίον Κοντομηνά και άλλων επιχειρηματιών για παράνομα δάνεια του ΤΤ

Εντάλματα σύλληψης κατά μελών της πρώην διοίκησης του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, αλλά και επιχειρηματιών για επισφαλή δάνεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον, εξέδωσαν πριν δυο περίπου ώρες οι δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο οποίος διέκοψε το πρόγραμμα του για να μεταδώσει την είδηση, τα δάνεια δόθηκαν σε επιχειρηματίες, όπως οι Λαυρέντιάδης, Κοντομηνάς και άλλοι, οι οποίοι και καταζητούνται. Ο ΣΚΑΙ, μετέδωσε ότι έχουν εκδοθεί περισσότερα από 10 ίσως και 15 εντάλματα σύλληψης καθώς και ότι έχει εξαπολυθεί ανθρωποκηνυγητό από την αστυνομία για τη σύλληψη τραπεζικών και επιχειρηματιών. 
Αναλυτικά
Εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκδοση των ενταλμάτων προχώρησε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας στη Δικαιοσύνη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών που έχουν λάβει δάνεια με επισφάλειες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τραπεζικών που άναψαν το πράσινο φως για τη χορήγηση αυτών των δανείων, καθώς και κατά μελών της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 
Συνολικά, φέρεται να έχουν εκδοθεί 15 εντάλματα, εκ των οποίων τα πέντε αφορούν τους πολύ γνωστούς επιχειρηματίες.
 
Ζημιά… 500 εκατ. ευρώ
 
Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, ερεύνησε υποθέσεις επισφαλών δανειοδοτήσεων από τις οποίες εκτιμάται ότι Ελληνικό Δημόσιο και τράπεζες ζημιώθηκαν με το ποσό των 500.000.000 ευρώ.
 
Πρόκειται για ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ, αλλά και της υπόθεσης Καρούζου που αφορά σε πάνω από 10 τράπεζες για χαριστικά δάνεια άνω των 300.000.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ALFAVITA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου