Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Εξώδικο από τα ΚΤΕΛ: Διακόπτει την μεταφορά των μαθητών
Εκτακτη σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθητών της Αχαΐας θα γίνει σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Η πόλη, και πρωτίστως η κοινωνία και οι πολιτικές αρχές ξαναζούν το ίδιο «εποχικό έργο: Λίγο πριν τη λήξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών, προκύπτει εμπλοκή στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών. Σίριαλ με το οποίο ζήσαμε όλο το φθινόπωρο. Να και η χειμερινή συνέχεια...
 
Η σύσκεψη συγκαλείται από τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο προκειμένου να συζητηθεί για μια ακόμα φορά το θέμα της οφειλής του υπουργείου προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας για τη μεταφορά των μαθητών περασμένων ετών, που έχει επιτελέσει. Εχουν κληθεί να παρευρεθούν σε αυτήν ο πρόεδρος Ανδρέας Μανωλόπουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μαζί με τους οικονομικούς και νομικούς τους συμβούλους, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας.
 
Χθες ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης ξαφνιάστηκαν, όπως λένε, όταν παρέλαβαν ένα εξώδικο από τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαίας, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τους γνωστοποιήθηκε η απόφαση να διακοπούν τα δρομολόγια της μεταφοράς των μαθητών από τις 8 Ιανουαρίου, επειδή δεν έχουν καταβληθεί στο ταμείο του ΚΤΕΛ 2.000.000 ευρώ.
Πιο αναλυτικά το εξώδικο αναφέρει: «Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της Περιφέρειας προς την εταιρεία μας (ΚΤΕΛ Αχαΐας) ότι η οφειλή των 2.000.000 ευρώ θα τακτοποιηθεί, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
 
Οπως επανειλημμένως έχουμε εξηγήσει, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους μετόχους μας και τους συνεργάτες μας να χρηματοδοτούν συνεχώς εξ ιδίων το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Για τελευταία φορά καλούμε την Πολιτεία να τηρήσει επιτέλους τις υποσχέσεις της, εξοφλώντας τις προς εμάς οφειλές, άλλως δηλώνουμε ότι από 8 Ιανουαρίου θα διακόψουμε τη μεταφορά των μαθητών, γιατί δεν έχουμε άλλη λύση».
 
«Εκπλήσσομαι για το περιεχόμενο του εξωδίκου αυτού, επειδή το διάστημα που προηγήθηκε δεν είχαμε καμία όχληση από τον πρόεδρο ή τη Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, και δεν μας είπαν πως υπήρχε πρόβλημα. Θεωρούσαμε πως έχουμε συμφωνήσει για όλα τα ζητήματα και η μεταφορά των μαθητών σε όλο το Νομό ήταν διασφαλισμένη» δήλωσε στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που ορίστηκε για σήμερα Σάββατο το πρωί, ελπίζει ότι θα αποσαφηνιστούν όλα τα θέματα και μετά το τέλος της δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, και κυρίως ότι τα δρομολόγια που αφορούν την μεταφορά των μαθητών θα πραγματοποιηθούν κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ
ΠΗΓΗ: pelop.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου