Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Μιχάλης Λιάπης: Εκλεβε και από το ρολόι της ΔΕΗ

Νέες καταγγελίες εις βάρος του Μιχάλη Λιάπη βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη βίλα του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας που φέρεται να έκτισε με κοινοτικά κονδύλια, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τουριστικό σαλέ.
Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να …«κλέβει» και το δήμο, καθώς φέρεται να δήλωνε λιγότερα τετραγωνικά για την κατοικία του, με αποτέλεσμα να πληρώνει μειωμένα δημοτικά τέλη.
«Θα τη φάει κατακούτελα», δηλώνει αποκλειστικά στο STAR, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής» ο Μιχάλης Λιάπης φαίνεται πως είχε δηλώσει και ψεύτικα στοιχεία στη ΔΕΗ, για την επιφάνεια του πολυτελούς σαλέ. Έτσι για περισσότερα από 20 χρόνια, γλίτωνε λιγότερα από τα μισά, για δημοτικά τέλη και φόρο ακίνητης περιουσίας, από όσα ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει.
Ο αρχικός μετρητής που τοποθετήθηκε από τη ΔΕΗ το 1992, στο όνομα του αδελφού του πρώην υπουργού, ήταν για παροχή μονοφασικού ρεύματος -και μάλιστα για οικιακή και όχι επαγγελματική χρήση- σε κτίσμα μόλις 90 τετραγωνικών μέτρων κι όχι 233, 05 τ.μ, όπως αναφέρεται για το σαλέ στο πόθεν έσχες του Μιχάλη Λιάπη που ανήκει εξ ημισείας στον ίδιο και τον αδελφό του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Αποφασισμένος να ψάξει μέχρι τέλους την υπόθεση, δηλώνει στο STAR ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα, ψάχνοντας όλους τους μεγάλους μετρητές της περιοχής και τους συγκρίνει με τα στοιχεία της Πολεοδομίας.
«Το Δευτέρα το πρωΐ θα φωνάξω την Πολεοδομία. Αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε παρατυπία, θα τη φάει κατακούτελα. Δεν έχω φοβηθεί τόσα συμφέροντα στην περιοχή, το Λιάπη θα φοβηθώ;»δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πάντως η εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης εις βάρος του ελληνικού δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα του ξενώνα.
ΠΗΓΗ: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου