Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλες αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Μεγάλες είναι οι αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τέσσερις ημέρες πριν την έλευση του 2014.
Ειδικότερα, παγώνουν οι εκπαιδευτικές άδειες όλων των υπαλλήλων μέσα στο 2014, ενώ προωθούνται αυστηρότερες ρυθμίσεις για τις αναρρωτικές άδειες και ευνοϊκότερες για τις γονεϊκές (ειδικότερα για τους πατέρες δημόσιους υπαλλήλους).
Βασικές αλλαγές που προωθούνται μέσω της συγκεκριμένης εγκυκλίου:
- κόβεται η ειδική μηχανογραφική άδεια για όλους τους υπαλλήλους που δουλεύουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή
- κόβονται οι αναρρωτικές άδειες από τρεις σ’ έναν μήνα, ωστόσο διατηρείται το δικαίωμα άδειας έξι μηνών σε περίπτωση σοβαρού νοσήματος
- αναγνωρίζονται μόνον οκτώ μέρες αναρρωτική άδεια τον χρόνο (από 10 που ίσχυε μέχρι τώρα). Εκτός των οκτώ ημερών χρειάζεται γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής, εκτός αν ο υπάλληλος έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή έχει νοσηλευτεί μια εβδομάδα σε νοσοκομείο.
- Ενισχύεται ο έλεγχος των υπαλλήλων με αποστολή γιατρού - ελεγκτή στο σπίτι, αν επαναλαμβάνονται βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες. Ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός για όλους κι αν δεν γίνει, αποτελεί παράπτωμα για τον προϊστάμενο.
- Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές άδειες των υπάλληλων έως το τέλος του χρόνου, χωρίς να εξαιρούνται και οι υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
- Οι άδειες σε φοιτητές ή σπουδαστές υπαλλήλους δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 10 ημέρες τον χρόνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου