Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην ΟΛΜΕ και τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί να μη βρουν θέση και να απολυθούν. Το ποσοστό αυτών που θα απολυθούν δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Μπορεί να είναι 445 ή και λιγότεροι»
Αυτό είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της Συντονιστικής Επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, και υπογράμμισε:
Α. Περιμένουμε τη συνάντηση με την τρόικα.
Β.Έχουμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014.
Γ.Το αν θα υπάρξουν κάποιες νέες θέσεις (πέραν των 1.400) είναι συνάρτηση της πολιτικής απόφασης για τις απολύσεις.
Δ.Η κατανομή των απολύσεων στα διάφορα υπουργεία είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Από την άλλη , όπως ανακοινώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει αιτήματα των καθηγητών  , όπως να μην υπάρχει διαφορά στη μοριοδότηση που να σχετίζεται με τον τρόπο διορισμού και το να διατηρήσουν την κατηγορία ΠΕ οι Βρεφονηπιοκόμοιπου θα μεταταχθούν στους Δήμους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα -που είχαν καταφθάσει ακόμα και από τον Έβρο- πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ακολούθησε συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στα γραφεία της ΟΛΜΕ, όπου έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και τις επόμενες δράσεις μας.
«Γίνεται φανερό ότι σήμερα, 69 μέρες πριν από την οριακή ημερομηνία 22 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή και σημειώνει: «Να ξεσηκωθούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Να πάρουμε δραστήρια μέρος με αγωνιστική διάθεση στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, για να αποφασιστούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις».
Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να λάβουν μέρος αγωνιστικά:
•    Την Τρίτη 7/1/2013 στη 1 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας, για τη διαθεσιμότητα-απολύσεις. Η Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τονυπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, προγραμματίστηκε στη 1.30 μ.μ.
•    Το Σάββατο 11/1/2013 το μεσημέρι στην Πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα (θα υπάρξει ανακοίνωση για τις συμμετοχές).
•    Στις άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για τις οποίες καλούνται οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν επικοινωνώντας με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής.
Η Συντονιστική Επιτροπή αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, καλεί με πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας κάθε εκπαιδευτικόνα συμμετέχει πιο ενεργά και αποφασιστικά στον ύστατο αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου