Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Να υλοποιηθούν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.                    
Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με τη μη πραγματοποίηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, που κατά τα άλλα, έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας .
 Υπογραμμίζεται ότι οι φετινές μεταθέσεις ήταν ελάχιστες και οι αποσπάσεις, που εγκρίθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες φάσεις, ήταν περιορισμένες.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί που έκαναν αίτηση ζήτησαν απόσπαση έγκαιρα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε περιοχές και σχολεία που υπάρχουν κενά και βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους. Επιπλέον, πολλοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οικογενειακά, οικονομικά και άλλα προβλήματα, που οξύνονται λόγω της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ -μονοπωλίων. Τελικά δυστυχώς μέχρι σήμερα πολύ λίγοι έχουν πάρει απόσπαση και βρίσκονται κοντά στο σπίτι τους.
Σοβαρό ζήτημα όμως έχει προκύψει με αρκετούς εκπαιδευτικούς, των οποίων οι αποσπάσεις έχουν μεν εγκριθεί από το Νοέμβρη κιόλας, αλλά ακόμα παραμένουν στο σχολείο που τοποθετήθηκαν στην αρχή της χρονιάς. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβεί στην αποδέσμευσή τους επικαλούμενο το νομοθετικό πλαίσιο (άρθρο 31, παρ.1 του ν. 3848/2010), σύμφωνα με το οποίο πρέπει πρώτα να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός. Οι αποσπάσεις ωστόσο έχουν εγκριθεί για σχολεία όπου υπάρχουν κενά. Έτσι, τελικά και οι αποσπάσεις μετατρέπονται σε μηχανισμό ομηρίας των εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους σε περαιτέρω οικονομική αιμορραγία, σε απόγνωση ή ακόμη και παραίτηση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1.      Τι μέτρα θα πάρει ώστε να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφασισμένες αποσπάσεις;
2.      Τι προτίθεται να κάνει για την ικανοποίηση των χιλιάδων ακόμα αιτήσεων που είναι σε εκκρεμότητα;
Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας
Νίκος Καραθανασόπουλος
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Σπύρος Χαλβατζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου