Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

«Περιμενάκιας»-Το νέο ...επάγγελμα που συναντάς στις εφορίες



oures eforia
Το επάγγελμα αυτό, έκανε την εμφάνιση του τις προηγούμενες μέρες και στην πόλη, καθώς κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον κόσμο που είχε συρρεύσει σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, είχαν σαν αποτέλεσμα οι "περιμενάκηδες" να βρουν πρόσφορο έδαφος.
Ένας τέτοιος εμφανίστηκε σε τράπεζα στο κέντρο του Ηρακλείου και έψαχνε πελάτες, για λογαριασμό των οποίων θα καθόταν στην ουρά, έναντι ενός ευρώ.
Ήταν επιφορτισμένος με αυτή την... ευθύνη, έχοντας την υποχρέωση να καλέσει στο κινητό τους... πελάτες του, όταν έφτανε η σειρά τους!
Τι είναι ο "περιμενάκιας"
Πρόκειται για εκείνον τον άνθρωπο που στέκεται στην ουρά σε διάφορες υπηρεσίες επί πληρωμή, του δίνεις το χαρτάκι και περιμένει εκείνος αντί για σένα στην ουρά! Μάλιστα όταν πλησιάζει η σειρά σου... σε καλει στο τηλέφωνο και σε ενημερώνει για να σπεύσεις στην υπηρεσία!

Ο "περιμενάκιας" κμεταλλεύεται το γεγονός της κούρασης αλλά και της αγανάκτησης του κόσμου και χωρίς να γίνεται αντιληπτος από ανθρώπους της υπηρεσίας πουλά τα χαρτάκια προτεραιότητας που εκ των προτέρων έχει εξασφαλίσει.
CretePlus.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου