Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΔΕ σε διαθεσιμότητα: Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:  ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΕ
  • 22 Ιουλίου 2013, 2122 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων σε διαθεσιμότητα.
  • 20000 μαθητές, των τομέων υγείας - πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής, σε ομηρεία.
  • Χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων ειδικότητας, ακόμη και στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ
  • 1η- Πρόσκληση ωρομισθίων για την κάλυψη μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και από τις καταργημένες ειδικότητες(!!)
  • 2η- Διάθεση διοικητικών (πρώην εκπαιδευτικών που με τη διαδικασία της εξαίρεσης λόγω πολυτεκνίας, ασθένειας κλπ) στα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών
  • 3η- Νέα τηλεφωνική πρόσκληση, τις τελευταίες μέρες του χρόνου, σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και είχαν υποβάλλει αίτηση για ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ τον Οκτώβριο και περιμένουν από μέρα σε μέρα την πρόσκληση για την τοποθέτησή τους σε μόνιμες θέσεις στα ΙΕΚ. Καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις σαν ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ και να διατεθούν στα ΕΠΑΛ (εδώ στο link της σύμβασης δείτε το *8) για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών (με ωράριο μέχρι και 20 ώρες)  ή καλούνται εγγράφως να προσληφθούν απευθείας σαν ωρομίσθιοι  στην Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση (εδώ πρόσκληση συναδέλφου από τη Δ.Δ.Ε Αχαΐας)
Το ΥΠΑΙΘ, με το έγκλημα της 22ας Ιουλίου, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, με τη διαθεσιμότητα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ωρομισθία. Προσπαθεί με αλχημείες και κατά συρροή παρανομίες (που από ότι φαίνεται δεν έχουν τελειωμό) να χτυπήσει τη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Το μοντέλο που δοκιμάζεται πειραματικά τώρα είναι ο πιλότος για το μοντέλο του μέλλοντος με ωρομίσθιους των 300 ευρώ.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Η Συντονιστική Επιτροπή αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, καλεί με πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας κάθε συνάδελφο να συμμετέχει πιο ενεργά και αποφασιστικά στον ύστατο αγώνα.
  • ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ
Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου