Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η απόφαση 95/2013 της ολομέλειας του ΣτΕ για το επίδομα των 176 ευρώ

 Δείτε ακολούθως την Απόφαση 95/2013 της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία αναιρεί την υπ’ αριθ. 1342/2009 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία,  "η κατ’ εξαίρεση μη χορήγηση πρόσθετης μισθολογικής παροχής σε ορισμένες μόνον κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων συνιστά άνιση μεταχείρισή τους έναντι των υπολοίπων κατηγοριών στις οποίες αυτή εχορηγείτο και ότι προς αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισότητας θα πρέπει η εν λόγω παροχή να χορηγηθεί και σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που δεν την έλαβαν".
Κρίθηκε δε ότι "εν προκειμένω δεν συνέτρεχε η αναγκαία κατά νόμο προϋπόθεση για τη χορήγηση της παροχής αυτής και στους αναιρεσιβαλλόμενους δικαστικούς υπαλλήλους, εφόσον αυτοί ελάμβαναν πρόσθετες μισθολογικές παροχές που υπερέβαιναν το ποσό της επίδικης (των εκατόν εβδομήντα έξι ευρώ) και αφετέρου από την συνταγματική αρχή της ισότητας δεν απορρέει η υποχρέωση της Διοίκησης να επεκτείνει την χορήγηση στους δικαστικούς υπαλλήλους της εν λόγω παροχής, η οποία παρέχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν εξομοιώνεται με μισθό, ανεξαρτήτως αν η παροχή αυτή χορηγείται παρανόμως σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων."
 'Ετσι εξαφανίστηκε η υπ’ αριθ. 2796/2007 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που το ΣτΕ δέχτηκε την αίτηση αναιρέσεως του Ελληνικού Δημοσίου. 
Επίσης στο onalert.gr βλέπουμε δημοσίευμα με τίτλο:

Επίδομα 176 ευρώ - Θα ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων!

  "Δεν φαίνεται να αιφνιδίασε τους στρατιωτικούς η ανακοίνωση του νομικού συμβούλου του ΣΥΣΜΕΔ, για την εξέλιξη της αγωγής που κατά χιλιάδες κατέθεσαν διεκδικώντας την καταβολή του επιδόματος της ειδικής μηνιαίας παροχής των 176 ευρώ και σε αυτούς, όπως σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά αντιθέτως τους εφησύχασε, καθόσον εκτιμούν ότι όσοι υπάλληλοι έλαβαν το επίδομα αναδρομικά θα κληθούν να το επιστρέψουν.

  Κι έτσι που ήρθαν τα πράγματα μέσα στην ατυχία τους μάλλον τυχεροί στάθηκαν οι στρατιωτικοί. Γιατί; Γιατί όπως λένε νομικοί όσοι εισέπρατταν τα 176 ευρώ θα κληθούν να τα επιστρέψουν! Και μιλάμε για ποσά που μπορεί να φθάσουν για κάποιους και τα 10.000 ευρώ!" 
Μ άλλα λόγια η ιστορία του περίφημου αυτού επιδόματος των 176 ευρώ θα έχει και "προσεχώς"...
Βασίλης Βούγιας
11/1/2014
Δείτε την Απόφαση 95/2013 της Ολομέλειας του ΣτΕ:"Επίδομα 176 Ευρώ - Δικαστικοί υπάλληλοι - Αρχή ισότητας"ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου