Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013


30-01-13 Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο Τύπου

altΠροσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2012-2013, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 6 εκπαιδευτικοί πλήρους και 11 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας4 εκπαιδευτικοί πλήρους και 7 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών2 εκπαιδευτικοί πλήρους και 5μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής2 εκπαιδευτικοί πλήρους και 5 μειωμένου ωραρίου του κλάδουΠΕ16.01-Μουσικής11 εκπαιδευτικοί πλήρους και 2 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ19/20-Πληροφορικής5 εκπαιδευτικοί πλήρους και 8 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και 1 εκπαιδευτικός μειωμένου ωραρίου του κλάδουΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή) και των Πολιτιστικών ομίλων δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ1», «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ2» και «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ3», του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013.
Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για να κατεβάσετε τους πίνακες πατήστε εδώ.
Για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

News image

 Προκήρυξη σεμιναρίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Pestalozzi
Δελτίο Τύπου Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος Pestalozzi, το Συμβούλιο της Ευρώπης προκηρύσσει δύο (2) σεμινάρια, τα οποία διοργανώνονται από κράτη - μέλη του, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό.   1.« ...
Περισσότερα

Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης:Διακοπές υδροδότησης αύριο Πέμπτη 31/01/2013


Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό του Δήμου Κοζάνης ότι αύριο Πέμπτη 31/01/2013 θα υπάρξουν διακοπές υδροδότησης από 09.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ. λόγω αντικατάστασης εξοπλισμού φρεατίων στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης στις οδούς :
  1. Ζήση Γιαχνίκα. Από διασταύρωση οδών Ζ. Γιαχνίκα – Γ. Τιάλιου έως διασταύρωση οδών Ζ. Γιαχνίκα Μαλούτα.
  2. Αμφιλοχίου.
  3. Ηροδότου.
  4. Λεωνίδα.
  5. Δοξάτου.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Εμπλοκή με το εφάπαξ 45.000 δημόσιων υπαλλήλων


leftaΣτην ουρά, θα περιμένουν 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να πάρουν το εφάπαξ, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) έχει ζητήσει, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του, να χρησιμοποιήσει όχι μόνο το μερίδιό του από τη δόση της τρόικας αλλά και τις εισφορές που καταβάλλονται μηνιαίως στο Ταμείο και οι οποίες καταλήγουν στο ειδικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπλέον, όπως λένε από το ΤΠΔΥ, κινδυνεύουν ακόμη και οι πληρωμές μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αφού η τρόικα, σύμφωνα με πηγές από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΠΔΥ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να… απωλεστούν ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για την έκδοση 45.000 εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η δόση που καταβλήθηκε στο ΤΠΔΥ το Δεκέμβριο μπορεί να εξοφλήσει περίπου 30.000 εφάπαξ. Με τις τρέχουσες εισφορές του, Ταμείο θα μπορούσε να πληρώσει και τα άλλα 15.000 εφάπαξ.
Να σημειωθεί πως το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου και του υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο για την έκδοση 30.240 ληξιπρόθεσμων πράξεων, οι οποίες θα καλυφθούν από το λογαριασμό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του φορέα με ενίσχυση από τη δόση του Δεκεμβρίου.
Έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα πληρωμών των εφάπαξ, που θα καταβάλλονται τμηματικά κάθε μήνα, σε όσους δημόσιους υπαλλήλους συνταξιοδοτήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2012 και οι πρώτες πληρωμές σε περίπου 1.100 δικαιούχους ξεκίνησαν το Δεκέμβριο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014. Μέσα στο 2013 θα πληρωθούν 27.042 δικαιούχοι και άλλοι 3.230 θα πάρουν το εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2014.
Ο υπουργός Εργασίας τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος και το μόνο που λέει είναι ότι οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ και την απορρόφηση από το υπουργείο των κονδυλίων έχουν ξεπεραστεί (τον Δεκέμβριο απορροφήθηκαν 100 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους 2.456 εφάπαξ, περισσότερα δηλαδή από τον στόχο των 2.200 εφάπαξ που είχε τεθεί) και πως θα συνεχιστεί στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς η αποπληρωμή των εφάπαξ, καιώς για τον σκοπό αυτό έχει ήδη υπογραψει εκταμίευση επιπλέον 80 εκατ. ευρώ
ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: Αύριο στη δημοσιότητα από τον υπουργό Παιδείας
Διαβούλευση 45 ημερών

Αύριο Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι   θα παρουσιάσει το Σχέδιο «Αθηνά», για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην ΑΔΙΠ και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Πως θα λειτουργήσει το Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας-Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Την ίδρυση του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, υπό την εποπτεία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.
Σύμφωνα με τηνυπουργική απόφαση:
Α.Το Παρατηρητήριο έχει ως αποστολή το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την καταγραφή, τη μελέτη και τη διοχέτευση προς διαχείριση σε πιστοποιημένους φορείς περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού.
Β.Το Παρατηρητήριο υποστηρίζεται για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του από την Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.), η οποία ορίζεται με Υπουργική Απόφαση.
Γ.Σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση ορίζεται από τον Περιφερειακό Δ/ντη ένας εκπαιδευτικός Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης ως Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης.
Δ.Ο Συντονιστής Δράσεων συνεργάζεται με τους Δ/ντες Εκπ/σης και τους Σχολικούς Συμβούλους, καθώς και με τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων, προκειμένου να υλοποιούνται οι δράσεις πρόληψης. Επιπρόσθετα, ο Συντονιστής αναπτύσσει Δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων σε κάθε Περιφέρεια, επιδιώκοντας τη συμμετοχή θεσμικών, κοινωνικών και τοπικών φορέων και οργανισμών που ειδικεύονται σε θέματα πρόληψης της βίας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νέων, δικαιωμάτων του παιδιού, κοινοτικής διαμεσολάβησης και κοινωνικής ένταξης.
Ε.Ο Περιφερειακός Δ/ντης σε συνεργασία με τον Συντονιστή Δράσεων θα ενημερώνει το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στο Υπουργείο Παιδείας, σε μηνιαία βάση αποστέλλοντας στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη του φαινομένου,
και εκτάκτως όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και θα συντάσσει ετήσια έκθεση για
το σύνολο των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας του.
Επίκαιρη ερώτηση για τον υπολογισμό της αναρρωτικής άδειας αναπληρωτών

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με τον υπολογισμό της αναρρωτικής άδειας αναπληρωτών στην διδακτική τους προϋπηρεσία , κατέθεσε η Βουλευτής Μαρίας Γιαννακάκη.
Κύριε υπουργέ,
Βάσει της υπ’αριθμ. 155734/Δ1 εγκυκλίου του αρμόδιου Υπουργείου, διασαφηνίζεται ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται η αναρρωτική άδεια αναπληρωτών στην διδακτική τους προϋπηρεσία. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι αναρρωτική άδεια υπερβάλλουσα των 15 ημερών συνολικά, δεν προσμετράται ως διδακτική προϋπηρεσία, ενώ δημιουργούνται συνθήκες απόλυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εφόσον κριθεί ότι η υπερβάλλουσα απουσία συνιστά λόγο για καταγγελία της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού διακαίου.
Από τα ανωτέρω εξαιρούνται οι άδειες κύησης ή λοχείας, ενώ δεν είναι δυνατή η καταγγελία σύμβασης λόγω επαπειλούμενης κύησης. Παρόλα αυτά, στην τελευταία περίπτωση, η χορηγηθείσα άδεια πέρα των 15 ημερών δεν προσμετράται ως διδακτική προϋπηρεσία.
Το σκεπτικό της εν λόγω εγκυκλίου εστιάζει στην παρατηρούμενη κατάχρηση της αναρρωτικής άδειας εκ μέρους των εκπαιδευτικών, γεγονός, όμως, το οποίο δεν δικαιολογεί επ ουδενί λόγω μία τόσο αυστηρή ρύθμιση, ειδικά στην περίπτωση της επαπειλούμενης κύησης.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.    Προτίθεται να προβεί στην αναθεώρηση του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, αναρρωτικής άδειας;
2.    Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει την έλλειψη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη

Στη Βουλή η μη καταβολή του επιδόματος θέσεως ευθύνης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μη καταβολή του επιδόματος θέσεως ευθύνης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δείτε την ερώτησηκάνετε κλικ εδώ

Ψηφίσματα για τη δίωξη του εκπαιδευτικού Ανδρέα Γιαννόπουλου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ


Κύριε Υπουργέ
            Στην ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε στις 26/1/2011 το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις αλλαγές που ισχύουν από 1/1/2011 στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων με βάση το Ν.3865/10 περιλαμβάνονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:
  • Σύνταξη σε ηλικία 52 και 55 ετών από 1/1/2011 κατοχυρώνουν ταυτόχρονα και οι δυο σύζυγοι δημόσιοι υπάλληλοι, αρκεί να συμπληρώνουν 25ετία, με ανήλικο παιδί το 2011 και το 2012 αντίστοιχα είτε με πραγματική είτε με πλασματική έναντι εξαγοράς συντάξιμης υπηρεσίας.
  • Το ίδιο «προνόμιο» όμως δεν εξασφαλίζουν - κατά ανεξήγητο τρόπο - οι άνδρες που κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας είχαν ανήλικο παιδί ως το 2010! Έτσι παρατηρείται το ασφαλιστικά παράδοξο οι νεότεροι Δημόσιοι Υπάλληλοι άνδρες, που συμπληρώνουν 25ετία τα έτη 2011 και 2012 και έχουν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας να έχουν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έναντι των παλαιοτέρων με τις ίδιες προϋποθέσεις. Ενώ δεν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο με τους τρίτεκνους άνδρες οι οποίοι αν και θεμελίωσαν με τις γενικές διατάξεις συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως τις 31/12/2010, αυτοί να μπορούν να αποχωρήσουν με τα όρια ηλικίας που ισχύουν από το 2011 για τους τρίτεκνους σύμφωνα με το Ν.3865/2010.
Επειδή όπως καταλαβαίνετε αυτό θίγει εκατοντάδες συναδέλφους που έχουν ανήλικο παιδί και πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας, ζητάμε να πάρετε τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.
Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετο στους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις διατάξεις που περικόπτουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και ζητάει την άμεση κατάργησή τους.

Οι νέες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ. 1862Αθήνα 29/1/2013

Προς
Το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας
Κοιν.
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.


Τρίωρη στάση εργασίας για τη σύλληψη
εκπαιδευτικών στην Πιερία
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τη σύλληψη πολιτών  - ανάμεσά τους και δυο εκπαιδευτικών - οι οποίοι συμμετείχαν σε φιλειρηνική διαμαρτυρία στα διόδια Αιγινίου. Η χωρίς λόγο βίαιη αντιμετώπιση από τις δυνάμεις καταστολής και η απαγγελία κατηγοριών για παράνομη βία και παρακώλυση συγκοινωνιών, είναι μια ακόμη προσπάθεια εκφοβισμού της κοινωνίας προκειμένου να μην υπάρχει καμιά εστία αντίστασης στη βαρβαρότητα.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει σήμερα Τρίτη 29/1/2013, τρίωρη στάση εργασίας (11:00-14:00)για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Κατερίνης, όπου με την αυτόφωρη διαδικασία δικάζονταi οι συλληφθέντες.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013


Εθνική Πρόσκληση Comenius

Επισυνάπτεται η Εθνική Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το έτος 2013.
Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (NA_CALL_COM_2013_draft_2_NEW2 (1).pdf)NA_CALL_COM_2013_draft_2_NEW2 (1).pdf [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ] 384 Kb 27/01/13 22:36
Διάρκεια φοίτησης –Απώλεια φοιτητικής ιδιότητας-Παραδείγματα

Ο χρόνος σπουδών για τους φοιτητές που εισήχθησαν  στα ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νόμου 4009/6-9-2011 (ΦΕΚ 195 Α), είναι ίσος με τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για τη λήψη πτυχίου, προσαυξημένο κατά 2 έτη ή 4 εξάμηνα. Για την περίπτωση των φοιτητών μερικής φοίτησης ο χρόνος σπουδών φτάνει ως και το διπλάσιο από τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για τη λήψη πτυχίου.
Για τους φοιτητές που πριν τη ψήφιση του νόμου 4009/6-9-2011  ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στα ΑΕΙ πριν από την ψήφιση του νόμου θα ισχύσουν οι πιο κάτω τρεις (3) περιπτώσεις ανάλογα με τον χρόνο πρώτης εγγραφής και το χρόνο κανονικών σπουδών. Ως ορόσημο τίθεται το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Α. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2003-2004
Οι φοιτητές που υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, θα πρέπει σύμφωνα με την παράγραφο 9α του άρθρου 80 του νόμου 4009/2011, να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.
Β. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2004-2005, 2005-2006 ΚΑΙ 2006-2007
Οι φοιτητές που υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία , θα πρέπει σύμφωνα με την παράγραφο 9β του άρθρου 80 του νόμου 4009/2011, να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
Γ.ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 ΚΑΙ 2010-2011
Οι φοιτητές που υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, θα πρέπει σύμφωνα με την παράγραφο 9γ του άρθρου 80 του νόμου 4009/2011, να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2007-2008    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015
ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2008-2009    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016
ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2009-2010    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017
ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2010-2011    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018.
KANETE ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ο υπ. Δημ. Τάξης για τον αποκλεισμό εισακτέων από τις Σχολές της Αστυνομίας

Ερώτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Mε ποιο τρόπο θα εξασφαλίζεται η διαφάνεια της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης , έτσι ώστε να πληρούνται οι βασικοί κανόνες της αντικειμενικότητας , ερωτά τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ελένη Μακρή –Θεοδώρου. Για να δείτε την ερώτηση
κάνετε κλικ εδώ.
Διαγωνισμός Φυσικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών για μαθητές Δημοτικού Σχολείου, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α .
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πιλοτικά για το τρέχον σχολικό έτος, στις 13 Απριλίου 2013, ημέρα Σάββατο, για τους μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων, κατά τις ώρες 09: 30 έως 11: 30, σε εξεταστικά κέντρα, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές, σε επτά μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Τρίπολη, Ηράκλειο και Ρόδο).
Την οργανωτική ευθύνη του διαγωνισμού θα έχουν οι τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων που θα συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχει το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. 2

Σε κάθε σχολική μονάδα είναι δυνατή η συμμετοχή πέντε (5) ή έξι (6) μαθητών από κάθε τάξη. Αυτοί θα έχουν επιλεγεί και προταθεί από το δάσκαλο της τάξης, ύστερα από συνεργασία με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.
Τα ονόματα των μαθητών θα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέχρι τις 5 Απριλίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: labste@gmail.com, με τα εξής στοιχεία:
1) Δ/νση Π.Ε. στην οποία ανήκει το σχολείο
2) Επωνυμία Σχολείου
3) Ονοματεπώνυμο Διευθυντή
4) Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου
5) Τηλέφωνο Σχολείου
6) Αριθμό Fax
7) E-mail

Για περισσότερες πληροφορίες τα σχολεία που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, 10 680 Αθήνα, στο τηλέφωνο : 210- 3635701, Fax: 210- 3610690, e-mail: eef@otenet.gr .
Η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Προκαταβολή 50% μέχρι να βγει η σύνταξη

Καταργούνται τα δωρεάν σχολικά βιβλία των μαθητών;


Στη σελίδα 48 της εισηγητικής έκθεσης προϋπολογισμού 2013, στο κεφάλαιο «Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός» στη δεύτερη παράγραφο γράφει :
 
«Η περικοπή του κόστους των βιβλίων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών για το σχολικό έτος με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν».
 
dwrean

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ


Αθήνα 28/1/2013
 
Προς 
1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00-14:00)για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 28/1/2013, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 13:00, στην Τρίπολη, για να σταματήσει η δίωξη του εκπαιδευτικού Ανδρέα Γιαννόπουλου.
            Επισυνάπτουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Από τη Δ.Ο.Ε. 
Η εγκύκλιος για την παρακράτηση φόρου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (Αφορά στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές ) :

Οι βάσεις των μεταθέσεων της περσινής σχολικής χρονιάς 2012 των εκπαιδευτικών Π.Ε.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Σας κοινοποιώ τους πίνακες με τις βάσεις των μεταθέσεων της περσινής χρονιάς ,επισημαίνοντας ότι οι βάσεις αυτές είναι ενδεικτικές , αφού κάθε χρόνο διαμορφώνονται διαφορετικά ανάλογα με τα κενά της κάθε περιοχής και τον αριθμό των αιτήσεων.
            Το 2012 υποβλήθηκαν συνολικά 8813 αιτήσεις μετάθεσης. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που ικανοποιήθηκαν ανήλθε στις 2143, ποσοστό 24,32%.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013


Διεξαγωγή Προγραμμάτων Κατάρτισης

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Προγράμματα Κατάρτισης:
01_"Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή"
02_"Μεθοδολογία συγγραφής επιστημονικών εργασιών"
Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία.
Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (01_DIGL_EID_AGWGH.pdf)01_DIGL_EID_AGWGH.pdf [ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ] 275 Kb 25/01/13 13:04
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (02_METH_SYGGR_EPIST_ERGA.pdf)02_METH_SYGGR_EPIST_ERGA.pdf [ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ] 412 Kb 25/01/13 13:06

Εγκύκλιος 4/25-1-2013

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος 4/25-1-2013
Δ/νση Π.Ε. Κοζάνης - Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων
Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (00_EGYKLIOS_4_THEM.pdf)00_EGYKLIOS_4_THEM.pdf [ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4/25-1-2013] 550 Kb 25/01/13 09:49
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (01_THEMA.pdf)01_THEMA.pdf [ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ] 136 Kb 25/01/13 09:50
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (02_THEMA.pdf)02_THEMA.pdf [ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) ΚΟΖΑΝΗΣ] 381 Kb 25/01/13 09:50
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (03_THEMA.pdf)03_THEMA.pdf [ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ] 367 Kb 25/01/13 09:51
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (04_THEMA.pdf)04_THEMA.pdf [ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ , ΞΑΝΘΗΣ 1ο Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥΣ Ν. ΕΒΡΟΥ] 79 Kb 25/01/13 09:52
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (05_THEMA.pdf)05_THEMA.pdf [ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ] 260 Kb 25/01/13 09:53
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (06_THEMA.pdf)06_THEMA.pdf [ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ] 333 Kb 25/01/13 09:53
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (07_THEMA.pdf)07_THEMA.pdf [ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ] 139 Kb 25/01/13 09:54
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (08_THEMA.pdf)08_THEMA.pdf [ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ] 189 Kb 25/01/13 09:54
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (09_THEMA.pdf)09_THEMA.pdf [ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. WWW.E-YLIKO.GR] 128 Kb 25/01/13 09:56
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (10_THEMA.pdf)10_THEMA.pdf [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ»] 225 Kb 25/01/13 10:26

Ορισμός Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων

Επισυνάπτεται η Υπουργική Απόφαση
Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (YA_ORISMOS_OLOHMERWN.pdf)YA_ORISMOS_OLOHMERWN.pdf [ΥΑ] 310 Kb 24/01/13 19:11

Προσέλαβαν 6 αναπληρωτές για να καλύψουν 179 κενά!

Αναγνωρισμένες Μεταπτυχιακές Σπουδές από Απόσταση

Δάσκαλοι «υιοθετούν» παιδιά


ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Στο πλευρό των μαθητών που υποφέρουν από υποσιτισμό αποφάσισαν να σταθούν δάσκαλοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι κατάφεραν και συγκέντρωσαν 60.000 ευρώ προκειμένου να προσφέρουν κολατσιό σε 800 παιδιά επιλεγμένων σχολείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) συγκέντρωσαν το ποσό των 60.000€, που εξοικονομήθηκε από το υστέρημα των Ελλήνων και Κύπριων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συμβολική πράξη της κάλυψης, σε καθημερινή βάση, από σήμερα και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους του κολατσιού όλων των μαθητών σχολείων που προτάθηκαν από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης. Τα σχολεία βρίσκονται: στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Επίσης, θα ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α' Αθήνας.
Στόχος της δράσης αυτής, των δύο ομοσπονδιών, όπως τονίζουν, δεν ήταν η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά η ανάδειξή του και η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του.
Επίσης, η αναζήτηση λύσης, όχι στη λογική του εθελοντισμού και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, αλλά στη θεσμική συνολική αντιμετώπισή του από τη συντεταγμένη πολιτεία. «Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είτε παραμένουν στα χαρτιά, είτε παραπέμπουν την αντιμετώπισή του στην ελεήμονα διάθεση των φορέων.
Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί ?αθόρυβα?, διακριτικά και ουσιαστικά στηρίζουν μαθητές τους που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του υποσιτισμού», υπογραμμίζουν οι δύο ομοσπονδίες που συγκέντρωσαν τα χρήματα .
 

Στην πείνα 50 μαθητές στην Πρέβεζα


Τα σαρωτικά οικονομικα προβλήματα βαθαίνουν ιδίως στην επαρχία. Στα σχολεία της Πρέβεζας οι μαθητές αδυνατούν  να πάρουν μέχρι και το κολατσιό τους, καθως οι οικογένειές τους  βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης
 
Στο δημο της Πρέβεζας εχει φθάσει ήδη έγγραφο από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 50 μαθητές που φοιτούν σε αυτό αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη κι ένα σάντουιτς ή ένα μπουκάλι νερό και προτείνεται να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί η συγκεκριμένη δαπάνη.
ΟΛΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας

Τρίωρη στάση εργασίας από 12μ-3μμ.κήρυξε η ΟΛΜΕ προκειμένου να διευκολυνθούν οι καθηγητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στα ΜΜΜ, στις 12.30 Λένορμαν και Κηφισού.                       

ΟΛΜΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΜΜ


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την  απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς  στην Αθήνα που μας γυρίζει σε άλλες, σκοτεινές εποχές.
Εκφράζουμε για ακόμη φορά την απόλυτη συμπαράσταση μας στον αγώνα τους ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα, αγώνας που είναι και δικός μας.
Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και όλους τους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και τις συγκοινωνίες
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε όλα τα συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες συμπαράστασης.
Στην Αθήνα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-1-13  στις 12.30 Λένορμαν και Κηφισού

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στα συλλαλητήρια κηρύσσουμε την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας από 12μ-3μμ.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.

Κανένας Μόνος του! Όλοι μαζί μπορούμε να  νικήσουμε!
Φωτοβολταικά στις στέγες των σχολείων

Πρωτοβουλία για άμεσο επαναπροσδιορισμό του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης  φωτοβολταικών συστημάτων στις  στέγες των σχολείων που θα οδηγήσει στην υλοποίηση σχετικών δράσεων το πρώτο εξάμηνο του 2013, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης , ύστερα  από σχετική ερώτηση στη Βουλή . Για να δείτε την απάντηση του υπουργού και την ερώτηση του Βουλευτή κάνετε κλικ εδώ

Τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Ανακοινώθηκαν απ το υπουργείο Παιδείας    τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική  και στα επίπεδα Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2012.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από
1) το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα:
•    www.results.minedu.gov.gr
 Στην παραπάνω ιστοσελίδα αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου, καθώς και τουλάχιστον των τριών αρχικών χαρακτήρων του επωνύμου τους.
2) τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).
         Οι επιτυχόντες αναμένεται ότι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, εντός διμήνου, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. 

Στοιχεία για το μέγιστο αριθμό μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει το κάθε τμήμα ζητά το υπ. Παιδείας

Δέκα χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε βδομάδα στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας