Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Πως θα γίνονται οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία (κατάργηση πιστοποιητικών)

Καταργούνται τα πιστοποιητικά οδοντολογικής, οφθαλμολογικής και καρδιολογικής εξέτασης για την εγγραφή μαθητών και νηπίων. Στα θέματα της Α/θμιας εκπαίδευσης τροποποιείται το σχετικό άρθρο 7 του ΠΔ 201/98, που αφορά τα δικαιολογητικά εγγραφής των μαθητών στην Α΄τάξη Δημοτικού.
 
Συγκεκριμένα από το ερχόμενο σχολικό έτος 2014-2015, η εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία θα γίνεται με την προσκόμιση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και δεν θα απαιτούνται χωριστά πιστοποιητικά από οδοντίατρο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο.
 
Η συγκεκριμένη τροποποίηση ήταν επιβεβλημένη, αφού χιλιάδες γονείς ταλαιπωρούνταν χωρίς λόγο. Το Βιβλιάριο Υγείας σε συνδυασμό με το ΑΔΥΜ θα επαρκούν όχι μόνο για την εγγραφή των μαθητών στα σχολεία αλλά και για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς σχολικούς αγώνες.
 
Επίσης, στις τροποποιήσεις συμπεριλαμβάνονται και οι αναπληρωτές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, οι οποίοι είναι δυνατόν να διατίθενται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης εντός της περιφέρειας ή με απόφαση του υπουργού παιδείας εντός της επικράτειας, για την κάλυψη αναγκών του ίδιου ή άλλων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αυτό αυτόματα σημαίνει, πως αν κάποιοι αναπληρωτές συνάδελφοι ΕΣΠΑ είναι υπεράριθμοι σε μία διεύθυνση, μπορούν να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή σε άλλη διεύθυνση ακόμη και σε άλλη περιφέρεια. Για να δείτε τις τροπολογίες πατήστε
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου