Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Η Μέρκελ βρήκε τη... δασκάλα της590 22ba1910831046900c095a18b088ea02
Με αποχώρηση από την κυβέρνηση απείλησε την Άγγελα Μέρκελ η υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της έκδοσης του Spiegel στο Διαδίκτυο, δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να αναλάβει το υπουργείο Υγείας, το οποίο της είχε προταθεί.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αμέσως μετά τις εκλογές, σε κατ' ιδίαν συνάντηση με την αρχηγό της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, η κυρία Φον Ντερ Λάιεν εξήγησε ότι δεν θα δεχόταν το υπουργείο Υγείας, για το οποίο θεωρείτο σίγουρη από τα γερμανικά ΜΜΕ, λόγω της επιτυχούς θητείας της στο υπουργείο Εργασίας και του γεγονότος ότι η ίδια είναι γιατρός.
Σύμφωνα με το Spiegel, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι «η κυρία Φον Ντερ Λάιεν ήταν αποφασισμένη να μείνει εκτός κυβέρνησης, εάν οι θέσεις της δεν λαμβάνονταν υπ' όψιν», από την καγκελάριο.
Η απόφαση της κυρίας Μέρκελ, προκάλεσε έκπληξη και δυσαρέσκεια στον μέχρι πρότινος υπουργό Άμυνας Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος δεν επιθυμούσε να αποχωρήσει από το υπουργείο, κατέληξε ωστόσο στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο η Καγκελάριος αναγκάστηκε να διεκδικήσει από τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, επικαλούμενη την δυσαρέσκειά της για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου