Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Η πρόγνωση του καιρού την εβδομάδα των Χριστουγέννων

Τρίτη 24-12-2013
Καιρός: νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές στα νοτιοδυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου. Από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες στην Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Τετάρτη 25-12-2013 (Χριστούγεννα)
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην αρχή της ημέρας με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, στα νότια τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Πέμπτη 26-12-2013
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Παρασκευή 27-12-2013 και Σάββατο 28-12-2013
Καιρός: κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα Δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία βελτίωση το Σάββατο από τα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση. Την παρασκευή από τα δυτικά και βαθμιαία στροφή σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου