Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»Mαθητική παρέλαση Αθήνας 2013: Οταν η εκπαίδευση δοκιμάζεται με τεράστια προβλήματα και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην κλειδαρότρυπα!

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας
Θέμα: Mαθητική παρέλαση Αθήνας 2013: όταν η εκπαίδευση δοκιμάζεται με τεράστια προβλήματα και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην κλειδαρότρυπα!
    Στις μέρες που ακολούθησαν τη μαθητική παρέλαση στην πόλη μας, αντιμετωπίσαμε στην αρχή με έκπληξη και μετά με λύπη, το ξαφνικό ενδιαφέρον μερικών καναλιών και εντύπων για τα σχολεία της περιοχής μας.
     Η απροσδόκητη παρουσία δημοσιογράφων με κάμερες και μικρόφωνα έξω από το χώρο σχολείων και τα αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα στους διευθυντές των σχολείων και τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας από γνωστά έντυπα και μέσα, μας έκαναν αρχικά να σκεφτούμε ότι επιτέλους κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενδιαφέρθηκαν για τις πρωτόγνωρες φετινές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, την υποτυπώδη χρηματοδότηση των σχολείων, την ακατάλληλη κτιριακή υποδομή πολλών διδακτηρίων, την έλλειψη πια σχολικών φυλάκων και σχολικών τροχονόμων καθώς και για τα πάμπολλα κοινωνικά προβλήματα ανεργίας, φτώχειας, υποσιτισμού και ρατσισμού  που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας και οι γονείς τους, ειδικά του κέντρου της Αθήνας.
     Αντ΄ αυτού οι συνάδελφοί μας δέχτηκαν την επίμονη πίεση κάποιων αποκαλούμενων δημοσιογράφων να παραδώσουν στον αδηφάγο  βωμό της τηλεθέασης έναν  μαθητή μας γιατί κρατούσε την ελληνική σημαία και είχε «ξεχωριστό» χρώμα και κάποιους συναδέλφους μας για να κριθεί το ντύσιμό τους!
     Στην πρώτη περίπτωση το σχολείο, προκειμένου να συναινέσει στην παράδοση, δέχτηκε τηλεφωνικές παραινέσεις από το Γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και το Γραφείο Τύπου  του ίδιου του Υπουργού Παιδείας!!!
     Δηλώνουμε ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουμε με αξιοπρέπεια, με χαμηλούς μισθούς, κάτω από πρωτόγνωρα άσχημες συνθήκες,  λογοδοτούμε μόνο στην κοινωνία που υπηρετούμε. Αφεντικά μας δεν είναι ούτε οι καναλάρχες ούτε  τα γαργαλιστικά, σεξιστικά έντυπα αποχαύνωσης αλλά ο δοκιμαζόμενος λαός μας.
    Δεν εγκαταλείπουμε τα σχολεία μας, τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας σε κανένα ανθρωποφάγο τέρας ρατσιστικής και σεξιστικής προπαγάνδας που στοχεύει να αποκοιμίσει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας, να ρίξει λάσπη στους εκπαιδευτικούς και να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας, του λαού και του τόπου. Δεν ξεχνάμε ότι μόνο η χούντα των συνταγματαρχών απαιτούσε συγκεκριμένο ντύσιμο από τις γυναίκες εκπαιδευτικούς. Κι αυτό δε θα ανεχτούμε να ξανασυμβεί!
ΜΑΘΗΤΕΣ- ΓΟΝΕΙΣ -ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου