Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κατάληψη για την αιφνιδιαστική απόφαση υποβάθμισης του σχολείου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγίων Αποστόλων Αττικής,ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την αιφνιδιαστική απόφαση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής να υποβαθμίσει το σχολείο από 5/θέσιο σε 4/θέσιο 2 μήνες μετά από την έναρξη της λειτουργίας του.
Ο Σύλλογος θεωρεί  ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο γιατί:
-    βάση του νόμου 3848 δεν μπορεί να γίνει καμία κατάργηση τμήματος κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 
-    Με τη συνένωση της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης καλούνται 23 μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξη 31 τετραγωνικών ενώ βάσει της ΥΑ 58185/2474/1991 αντιστοιχούν 2 τμ σε κάθε μαθητή. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα ζητήματα ασφάλειας που δημιουργούνται για τα παιδιά μας τα οποία στοιβάζονται σε τάξη «κλουβί», κατασκευασμένη για πολύ λιγότερους μαθητές.
-    Στο σχολείο μας τα 2/3 είναι αλλοδαποί. Εξαιτίας της έλλειψης βοήθειας από το σπίτι τους λόγω μη επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενισχυτικής διδασκαλίας, ολοήμερου σχολείου και πρωινού τμήματος ένταξης. Αντί για  αυτά καταργούν μία τάξη και παίρνουν ένα δάσκαλο από το σχολείο.
-    Βάση νομοθεσίας επίσης δικαιολογείται μικρότερος αριθμός μαθητών στις τάξεις εξαιτίας της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αλλοδαπών.
-    Με την απόφαση της υποβάθμισης κρίνεται υπεράριθμη η δασκάλα της Β΄ δημοτικού και πρέπει να αποχωρήσει μετά από 2 μήνες δουλειάς και έχοντας δεθεί με τα παιδιά. Στην τάξη αυτή υπάρχει επίσης μαθητής που χρήζει ειδικού παιδαγωγού (εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη), χρέη που εκτελεί με ιδιαίτερη επιτυχία η προς αποχώρηση δασκάλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου