Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί και απολύσεις στην πολιτική ατζέντα

Περίπου 4.000 απολύσεις από δέκα υπουργεία, τέσσερις γραμματείες και ασφαλιστικά ταμεία, τρία νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβάνει το «μενού» της τρόικας σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Διαβάστε εδώ όλους τους αναλυτικούς πίνακες.
Ανοιχτό τουλάχιστον μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, όταν λήγει η ισχύουσα ρύθμιση, παραμένει και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Μετά τη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με στελέχη της τρόικας, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης μίλησαν για συμφωνία.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην προστασία της α’ κατοικίας αλλά πέραν αυτού δεν έγινε τίποτα άλλο γνωστό. Το μόνο που είπαν πηγές του υπουργείου ήταν πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις ώστε στα μέσα Δεκεμβρίου να έχει παρθεί η οριστική απόφαση και να είναι έτοιμη η ρύθμιση.
Όπως αναφέρει το Capital, η κυβέρνηση θα κινηθεί στη βάση των όσων έχει πει δημόσια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πως η πρώτη κατοικία όσων δε μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους δε θα κινδυνεύσει και πως η τελική ρύθμιση θα μπλοκάρει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών αλλά θα επιτρέπει κατασχέσεις με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου