Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
 Αριθμ. Πρωτ.: 156
Κομοτηνή, 5/11/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
      Για τη χειραγώγηση του κλάδου των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ενός κλάδου τόσο κρίσιμου για τον πολλαπλό έλεγχο της νέας γενιάς και της κοινής γνώμης, δεν αρκεί μόνο η μισθολογική απαξίωση, η επαγγελματική εξουθένωση, η τρομοκρατία των οριζόντιων απολύσεων και των πειθαρχικών νόμων, η μηδαμινή υποστήριξη του διδακτικού έργου με συστηματική επιμόρφωση. Το εν εξελίξει «δόγμα του σοκ»  στοχεύει και στην ηθική και ψυχολογική δοκιμασία τους με τον εγκλεισμό τους στα σχολεία, χωρίς νόμιμο αντικείμενο εργασίας ή με την προσχηματική «ανάθεση εργασιών», πολλές από τις οποίες δεν προβλέπονται για μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων ή με το τεχνητό «άπλωμα» των κενών. Άλλωστε ανέκαθεν ο ψυχολογικός βασανισμός περιελάμβανε και την επιτέλεση άχρηστων έργων και όλο αυτό επενδυόταν με την κυρίαρχη προπαγάνδα (όπως σήμερα με τις ανοησίες περί «αργόσχολων καθηγητών κ.τ.λ.»)
      Ειδικά στον νομό μας ορισμένοι διευθυντές, βασιλικότεροι και του…Αρβανιτόπουλου, κατά παράβαση του ν. 1566/85 (παρ. 8 του άρθρου 13 και παρ. 20 του άρθρου 14), σταβλίζουν/στρατωνίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους συναδέλφους μας. Ταυτόχρονα όμως παραβαίνουν και το καθηκοντολόγιο των Διευθυντών (όπου στο άρθρο 29, παρ. 3, αναφέρεται πως ο διευθυντής «σε συνεργασία με τους διδάσκοντες έχει την ευθύνη της σύνταξης του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου με γνώμονα την αποδοτική λειτουργία του»), ενώ τα περί συνεργασίας διευθυντού και διδακτικού προσωπικού για τη σύνταξη του ωρολογίου προγράμματος επιβεβαιώνονται και σε πρόσφατη υπουργική απόφαση (Φ.353.1/28/126721/Δ1/11-9-2013).
      Και στο παρελθόν στείλαμε προειδοποίηση, όπως το έκανε και η ΟΛΜΕ, για την πέραν του νόμου παραπάνω τακτική. Δεν εισακουστήκαμε και δυστυχώς επανερχόμαστε στο θέμα, ενώ τελικώς ίσως αναγκαστούμε να προσφύγουμε ακόμη και στη Δικαιοσύνη.
      Επαναλαμβάνουμε, όσο πιο ρητά μπορούμε: ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟ, ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ (ΝΟΜΙΜΑ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΦΕΥΓΕΙ! Και φεύγει, γιατί πολύ απλά η εργασία του θα συνεχιστεί και στο προσωπικό του γραφείο.
      Ο ακριβής προσδιορισμός των ωρών παραμονής στο σχολείο (π.χ. 8:00 - 13:30) είναι παράνομος.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν.Γραμματέας
 Ν.Δαπέργολας                                                                        Χρ.Αγγελάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου