Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ρεν: Γνωρίζουμε τα προβλήματα των Ελλήνων …αλλά χρειάζεται και άλλη εξυγίανση!


«Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα και για κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά». Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθηκε με ευρωβουλευτές των επιτροπών Απασχόλησης και Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επί τη ευκαιρία της παρουσίασης της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη στην ΕΕ.
Συμπλήρωσε δε, ότι λαμβάνονται υπόψη τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ενόψει και της επικείμενης έκθεσης που πρόκειται να καταρτιστεί τον Δεκέμβριο.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος για την Απασχόληση, Λάσλο Άντορ, που επίσης συμμετείχε στη σχετική συζήτηση, αναγνώρισε τα εκτενή προβλήματα ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και υπογράμμισε τη βελτίωση που σημειώνεται στην απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία.
Γενικότερα, ο κ. Ρεν καθόρισε ως προτεραιότητες για την έναρξη διαλόγου σχετικά με τις προϋποθέσεις επιστροφής της ΕΕ στην ανάπτυξη, την προώθηση βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της αύξησης των εξαγωγών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου