Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

«Βάλτωσαν» οι αιτήσεις 502 μαθητών στο ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου

Ασφυκτική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Π.Ε. Ρεθύμνου την κατάσταση που επικρατεί  στο ΚΕΔΔΥ του Νομού , λόγω της υποστελέχωσής   με αποτέλεσμα τη συνεχή διόγκωση της λίστας αναμονής των μαθητών που έχουν παραπεμφθεί για διάγνωση.
Ενδεικτικά αναφέρει ο Σύλλογος, μέχρι και σήμερα οι αιτήσεις (νέες και επαναξιολογήσεις) που βρίσκονται σε εκκρεμότητα είναι 502.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τους υπεύθυνους του ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου είναι η υποστελέχωσή του και η συνεπακόλουθη ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με τη συνεχή διόγκωση της λίστας αναμονής των μαθητών που έχουν παραπεμφθεί για διάγνωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι και σήμερα οι αιτήσεις (νέες και επαναξιολογήσεις) που βρίσκονται σε εκκρεμότητα είναι 502.
Ο αριθμός του μαθητικού πληθυσμού στην περιοχή ευθύνης του ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου είναι:
α) Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 7.565 μαθητές και
β) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 5.998 μαθητές. Σύνολο 13.563 μαθητές.
Για να μπορέσει το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου να ανταπεξέλθει στα κοινωνικά αιτήματα για αξιολογήσεις και υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού του Νομού Ρεθύμνου και να εναρμονιστεί με την αναγκαιότητα της παρ.22 άρθρου 28 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α) υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας δύο διαγνωστικών ομάδων. Η μία διαγνωστική ομάδα που υπάρχει λειτουργεί περιοδικά καθώς στελεχώνεται με αναπληρωτή ψυχολόγο με τις γνωστές δυσλειτουργίες (για παράδειγμα η τοποθέτησή του αναμένεται ακόμη). Σήμερα το  ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου προβαίνει σε εκπαιδευτικές αξιολογήσεις και το κλείσιμο των διαγνώσεων μένει σε εκκρεμότητα. Επίσης η έλλειψη παιδοψυχιάτρου σε όλο τον νομό, δημιουργεί επιπρόσθετο οικονομικό και ψυχολογικό βάρος στις οικογένειες που χρειάζεται να μεταβούν σε Χανιά και Ηράκλειο για να λάβουν Ιατροπαιδαγωγική γνωμάτευση.
Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ του Συλλόγου μας ΖΗΤΑ άμεσα την στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου με το παρακάτω προσωπικό :
•    με 2 Ψυχολόγους (σήμερα δεν υπάρχει κανένας)
•    με 1 Κοινωνικό Λειτουργό (σήμερα υπάρχει μόνον ένας)
•    με 1 Παιδοψυχίατρο (δεν υπάρχει ούτε σε άλλον επίσημο φορέα του νομού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου