Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

TO MAΓΕΙΡΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Δυστυχώς, η  μέθοδος του μαγειρέματος της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., όσον αφορά στην κάλυψη των λειτουργικών κενών, καλά κρατεί...
Μετά τη διάλυση του ολοήμερου σχολείου, σειρά  έχουν τώρα τα Τμήματα Ένταξης, η Ενισχυτική Διδασκαλία και ο λειτουργικός υποβιβασμός σχολικών μονάδων.
Οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας εκπ/σης μετατρέπονται σε πλεονάζον προσωπικό με αποφάσεις ενάντια στη λογική αλλά και στη νομιμότητα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι υποχρεωτικές μετακινήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών με σημαντικές (οικογενειακές, οικονομικές και κοινωνικές) συνέπειες και η μη εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Ως αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου μας
·        Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και δηλώνουμε ότι απέχουμε απ’ αυτές τις διαδικασίες.
·        Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα όλα τα λειτουργικά κενά που είναι πάρα πολλά και σε όλες τις ειδικότητες, αν και βρισκόμαστε στην τρίτη βδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων.
·        Ζητάμε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. να προβεί άμεσα σε β’ φάση αποσπάσεων δίνοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ας φροντίσει επιτέλους, έστω και την τελευταία στιγμή, να  στελεχωθούν όλες οι σχολικές μονάδες με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή τους λειτουργία και οι εκπαιδευτικοί να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά αφού θα ξέρουν σε ποιο σχολείο θα πάνε αύριο να διδάξουν!!!
Πάντα στη διάθεσή σας
                                            Δημήτρης Νιτσιόπουλος
                                            Παύλος Σισμανίδης
                                            Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Κοζάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου