Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Εκρηκτική η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία της Λάρισας

Η έκταση του φαινομένου έγινε αισθητή σήμερα, όπου γονείς δημοτικών σχολείων, μέλη της ομοσπονδίας γονέων και εκπαιδευτικοί, πραγματοποίησαν διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευση Θεσσαλίας.
Οι γονείς, έχοντας τη συμπαράσταση του εκπαιδευτικού κόσμου, αρνούνται κατηγορηματικά όχι μόνο τη λειτουργία τμημάτων με 27 ή και παραπάνω παιδιά, αλλά και τη λειτουργία τμημάτων με 25 μαθητές, όπως επιτρέπουν οι εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας, ζητούν την απόσπαση επιπλέον δασκάλων ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και με ολοκληρωμένο ωράριο το σύνολο των ολοήμερων σχολείων, ενώ διαμαρτύρονται τόσο για την έλλειψη φύλαξης των σχολείων εξαιτίας της κατάργησης των σχολικών φυλάκων, όσο και καθαριότητας εξαιτίας έλλειψης των απαραίτητων καθαριστριών.
 
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση τμήματος της Ε’  τάξης στο 29ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας που, όπως κατήγγειλε γονέας, λειτουργεί με …35-37 μαθητές!!!
 
Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας Βασίλης Σακελλαρίου τόνισε ότι κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει και προσπαθεί να το λύσει με όποιο τρόπο περνάει από το χέρι του, αλλά σημείωσε με νόημα ότι «όταν ζητάς 130 δασκάλους και σου στέλνουν 30 πώς μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά 115 σχολεία»;
 
Από την πλευρά της, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα ξεκαθάρισε ότι ο νόμος ορίζει ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιτρέπονται τμήματα μέχρι και με 27 μαθητές, ενώ στην πρωτοβάθμια επιτρέπονται με 25 + 10 %, αλλά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
SANYO DIGITAL CAMERA
 
Η συζήτηση των γονιών με την κ. Ζιάκα έγινε κατά διαστήματα σε υψηλούς τόνους και κάποια στιγμή λίγο έλειψε να διακοπεί, αλλά τελικά δεν κατέληξε κάπου συγκεκριμένα, αφού οι γονείς δήλωναν αμέσως μετά ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις της κ. Ζιάκα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
 
Πρόκειται, άλλωστε, να πραγματοποιήσουν άμεσα νέα γενική συνέλευση, όπου και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.
 

 
onlarissa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου