Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Καταλήψεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αποφασίσει για τις μέρες τις απεργίας. Από την πλατεία Κοραή που είχαν συγκεντρωθεί, εκπαιδευτικοί και μαθητές έκαναν πορεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, την οποία κατέλαβαν συμβολικά.
 
Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στις Γ' και Δ'  Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αθήνας από ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου.
 
Με μαζικές καταλήψεις των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης. Με πρωτοβουλία της Α' ΕΛΜΕ, χτες το πρωί μαθητές κι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων και πορεύτηκαν προς το δημαρχείο, όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Σήμερα, στις 8 το πρωί προγραμματίζει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ικτίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πανερξόρμηση για ενημέρωση του κόσμου. Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, στο πλευρό των εκπαιδευτικών καλούν και οι μαθητές. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, σήμερα στις 10 το πρωί, οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ανω Τούμπας.
 
Στη Θεσσαλία, σε συμβολική κατάληψη των γραφείων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν, χτες, οι καθηγητές στη Λάρισα και στο Βόλο, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.
 
Μαζική συγκέντρωση και πορεία εκπαιδευτικών έγινε για άλλη μια φορά χθες το πρωί στην Πάτρα.
 
 
Αύριο Πέμπτη γίνονται οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ όπου θα συζητηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων ενώ την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, μέρα που ολοκληρώνεται η πρώτη από τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.
 
Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη, 18/9/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου