Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία Συντονιστικής επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα

 Η Συντονιστική επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη εγκύκλιο (126964/Γ2/26-9-2013) του Υπουργού Παιδείας, με την οποία καλούνται οι μαθητές που έχουν εγγραφεί νόμιμα στη Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας ΕΠΑΛ, να επιλέξουν άλλο τομέα. Με τον πιο βίαιο τρόπο λοιπόν, τσαλαπατά τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών και τους εξαναγκάζει να σπουδάσουν κάτι άλλο από αυτό ονειρεύτηκαν ξεκινώντας τις σπουδές τους στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο.
Ο Υπουργός Παιδείας δεν δίστασε να καταστρατηγήσει και αυτόν ακόμα τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186 για το Νέο Λύκειο που πρόσφατα ψηφίστηκε και ο οποίος προβλέπει ρητά την ύπαρξη μεταβατικών διατάξεων, αναφέροντας ότι ο νόμος θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από τους μαθητές που φέτος έχουν εγγραφεί και θα φοιτήσουν στην Α΄  Λυκείου. 
 
 Η Συντονιστική επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες του Υπουργού Παιδείας.
Ιδιαιτέρως καλούμε τους γονείς που σκέφτονται να προσφύγουν  για το θέμα αυτό στη δικαιοσύνη, να επικοινωνήσουν άμεσα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.
 
 
Δείτε εδώ την εγκύκλιο του Κου Αρβανιτόπουλου: Εγγραφο Αρβανιτόπουλου 26-9-2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου