Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΟΕ: 80% η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία

Στο 80% τοποθετούν οι συνδικαλιστές δάσκαλοι την συμμετοχή των συναδέλφων τους στην σημερινή πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στα δημοτικά της χώρας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.
 
Πολλά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έμειναν έτσι σήμερα κλειστά, ενώ συνεχίζεται και η πρώτη 5νθήμερη απεργία των καθηγητών και της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.
 
Η συμμετοχή της απεργίας των καθηγητών κατά την σημερινή τρίτη ημέρα της απεργίας τοποθετείται απο συνδικαλιστές των καθηγητών στο 50% πανελλαδικά (ενδεικτικά στην Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας σήμερα ήταν 59,78% , στην Καβάλα 40%, στην Χαλκιδική γύρω στο 65%). Ωστόσο οι εκρόσωποι των αριστερών παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ανέφεραν ότι η απεργία είχε σήμερα πανελλαδικά συμμετοχή 75%.
 
Σήμερα Τετάρτη, σκληρή ανακοίνωση κατά του υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία) Πειραιά, που είναι και η εκλογική του περιφέρεια. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι ο υπουργός Παιδείας έχει την ευθύνη για όσα προβληματα έχουν προκύψει εφέτος στο χώρο της εκπαίδευσης και είναι «ανεπιθύμητος στον Πειραιά».
 
Στην ανώτατη εκπαίδευση
 
Στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης την συμβολική αναστολή λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδος, απο σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Ιδρύματος.
 
Η Σύγκλητος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα 17-09-2013 και συζήτησε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι., ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.
 
Η Σύγκλητος του Ιδρύματος καταγγέλει ότι το ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με ελείψεις σε προσωπικό, την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του αλλά και  το γεγονός ότι «δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά την Ίδρυση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, εγκεκριμένος προϋπολογισμός, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις οικονομικές υποχρεώσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου