Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση για τον υπολογισμό της αναρρωτικής άδειας αναπληρωτών

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με τον υπολογισμό της αναρρωτικής άδειας αναπληρωτών στην διδακτική τους προϋπηρεσία , κατέθεσε η Βουλευτής Μαρίας Γιαννακάκη.
Κύριε υπουργέ,
Βάσει της υπ’αριθμ. 155734/Δ1 εγκυκλίου του αρμόδιου Υπουργείου, διασαφηνίζεται ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται η αναρρωτική άδεια αναπληρωτών στην διδακτική τους προϋπηρεσία. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι αναρρωτική άδεια υπερβάλλουσα των 15 ημερών συνολικά, δεν προσμετράται ως διδακτική προϋπηρεσία, ενώ δημιουργούνται συνθήκες απόλυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εφόσον κριθεί ότι η υπερβάλλουσα απουσία συνιστά λόγο για καταγγελία της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού διακαίου.
Από τα ανωτέρω εξαιρούνται οι άδειες κύησης ή λοχείας, ενώ δεν είναι δυνατή η καταγγελία σύμβασης λόγω επαπειλούμενης κύησης. Παρόλα αυτά, στην τελευταία περίπτωση, η χορηγηθείσα άδεια πέρα των 15 ημερών δεν προσμετράται ως διδακτική προϋπηρεσία.
Το σκεπτικό της εν λόγω εγκυκλίου εστιάζει στην παρατηρούμενη κατάχρηση της αναρρωτικής άδειας εκ μέρους των εκπαιδευτικών, γεγονός, όμως, το οποίο δεν δικαιολογεί επ ουδενί λόγω μία τόσο αυστηρή ρύθμιση, ειδικά στην περίπτωση της επαπειλούμενης κύησης.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.    Προτίθεται να προβεί στην αναθεώρηση του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, αναρρωτικής άδειας;
2.    Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει την έλλειψη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου